Як зробити Сирний сир із замороженого кефіру в домашніх умовах рецепт простий. Кбжу порахувала 👌 Впевнена, що багатьом не відкрию цим старим рецептом Америку, але більшість в сториз за нього проголосували.
Інгредієнти
• Кефір 2,5% – 1 л
• Лимонний сік
• Кріп
• Сіль
З літра кефіру в мене вийшло 270 г готового продукту.
⠀
Кбжу на 100 г такого сиру: Кбжу: 119/8/9/1
Сирний сир із замороженого кефіру в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Кефір прибираємо в морозилку на 7-8 годин Перекладаємо заморожений кефір на друшляк. Можна застелити його марлею. Під друшляк ставимо глибоку миску Прибираємо конструкцію в холодильник годин на 10. Я після розморожування переклала кефір на більш дрібне сито. Якщо виклали кефір на марлю, то достатньо дочекатися, поки він повністю розморозиться, закрити марлю і поставити зверху прес. Так процес буде швидше. Виділилася сироватку сливаем.
2. Можна спекти на ній потім млинчики) Перекладаємо сир в миску/контейнер. Додаємо за смаком лимонний сік, зелень, сіль. За бажанням, можна додати часник. І добре перемішуємо. Готово! Виходить ніжний і повітряний сирний сир. ⠀ ⠀ Тоді як в покупному 230-270 ккал і в 2,5 рази більше жирность.
3. А ще магазинний приблизно в 3 рази дорожче! 150-170 р за баночку 220 г проти 60-80 р за літр кефіру ⠀ Якщо хочете більш щільний і жирний сир беріть кефір 3,2%, ряжанку або сметану. Кбжу тоді, звичайно, теж зміниться. ⠀ До речі, такий сир чудово підійде в якості крему для десертів🧁, якщо додати в нього сіль і зелень, а підсолоджувач та/або фрукты.
Відео рецепт 👇