Сирники з пшінки з гарбузом і родзинками рецепт простий. Дуже давно хотіла приготувати такі сирники, але чому-то відкладала. А в підсумку вони нам дуже сподобалися! Для тих, хто не може їсти молочні продукти – відмінна альтернатива традиційних сирників. ⠀Можна поливати зверху финиковым сиропом/стропом топінамбура/медом/джемом, посипати ягодами.
Інгредієнти
⠀ ▪️ 350г звареної пшінки (це 100г сухого пшона відварити в 330г води)
⠀ ▪️ 80г кокосової/рисового борошна (+для обсипання)
⠀ ▪️ 60г звареної гарбуза
⠀ ▪️ 45г родзинок (бажано)
⠀ ▪️ 40г лимонного соку
⠀ ▪️ 60г сиропу топінамбура
⠀ ▪️15г сухого підсолоджувача (кокосовий цукор, фінікова пудра), але можна і без підсолоджувача, якщо вам солодощі достатньо.
Сирники з пшінки з гарбузом і родзинками покроковий рецепт
1. Відваріть пшоняну крупу і висипте її в ємність. Додати сироп, лимонний сік, борошно і пюрировать занурювальним блендером.
2. Додати гарбуз (можна без), родзинки, сухий підсолоджувач. Сформувати сырники.
3. Щоб краї були рівненькі скористайтесь склянкою, як на відео. Обваляти в борошні і обсмажити до золотавої корочки.
Відео рецепт 👇