Теплий салат з хрусткими баклажанами і помідорами

Теплий салат з хрусткими баклажанами і помідорами простий рецепт.

Інгредієнти

На 2 порції:

1 середній баклажан
150 г помідорів-чері (або звичайних)
3 ст л кукурудзяного крохмалю
2 ст л кисло-солодкого чилі соусу
1 ст л оливкової олії
1 ст л кунжутної олії (можна замінити оливковою)
2-3 гілочки кінзи
80 г сирного сиру
1 год л кунжуту
Масло для смаження (ідеально рисове, підійде і інше для смаження)

Кбжу на порцію: 291/3/24/15

Теплий салат з хрусткими баклажанами і помідорами покроковий рецепт

1. У баклажана відрізаємо хвостик і нарізаємо його великими кубиками. Обвалюємо кубики баклажана в крохмалі з усіх боків. У сотейнику або сковороді добре розігріваємо олію. Опускаємо в нього баклажани і через 20-30 секунд перемішуємо, щоб шматочки не слиплись.

2. Готуємо до золотистої скоринки. Потім перекладаємо на паперову серветку або рушник, щоб видалити надлишки масла. В цей час змішуємо чилі-соус, олія, рубану кинзу. Черрі ріжемо навпіл (звичайні помідори великими кубиками), перемішуємо з соусом.

3. Додаємо баклажани. З допомогою чайних ложок формуємо кнелі з сиру. Посипаємо салат кунжутом і прикрашаємо кінзою. ⠀ Шалено смачно і просто! І не соромно подати в тому числі і на святковий стіл!

Відео рецепт 👇