Тісто на опарі дріжджове для пиріжків в духовці простий рецепт. Це універсальне тісто, з якого можна готувати смажені пиріжки і запечені.
Обов’язково зберігайте рецепт і спробуйте приготувати, впевнена, що у вас виходити найсмачніші пиріжки!
Обов’язково зберігайте рецепт і спробуйте приготувати, впевнена, що у вас виходити найсмачніші пиріжки!
Інгредієнти
Інгредієнти на одну порцію (у мене на відео подвійна порція)
Для опари:
Цукор – 1 стіл ложка
Дріжджі – 11 грам
Молоко – 50 мл ( тепле)
Для тіста:
Молоко – 200 мл
Яйця – 2 шт.
Масло вершкове – 50 г (кімнатної температури)
Борошно – 500 г
Цукор – 1 стіл ложка
Сіль – 1 ч. ложка без гірки
Рослинне масло для змазування рук.
Тісто на опарі дріжджове для пиріжків в духовці покроковий рецепт
1. Готуємо опару, як на відео. За 5 хвилин вона у вас підніметься. Проступаем готувати тісто. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури, це дуже важливо!
2. Борошна використовуємо стільки, скільки піде в тісто, консистенція показана на відео. Готове тісто ставимо в тепле місце на 30 хвилин. Дістаємо і ліпимо пиріжки на ваш вкус.
3. Змащуємо яйцем і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку, до золотистої скоринки. Дістаємо і наслаждаемся.
Відео рецепт 👇