Тісто з цільнозернового борошна

На ПП можна пельмені. І вареники можна. І пиріжки. І пахлаву… Якщо вони зроблені з цього тесту. ⠀ Хочу нагадати вам рецепт не тільки самого корисного тесту, але і самого зручного. Не липне до рук, не скочується, готується елементарно. Як зробити корисне Тісто з цільнозерновий борошна рецепт простий ПП.

Інгредієнти

КБЖУ на 100г: 229/7/4/44

▪️ Борошно ц/з пшенична: 200 р.
▪️ Оливкова олія: 10 р. (можна будь-яку рослинну)
▪️ Оцет 9%: 1 ст. л.
▪️ Вода тепла: скільки піде (у мене приблизно 100 мл)
▪️ Сіль: щіпка

Тісто з цільнозерновий борошна покроковий рецепт

1. Оцет потрібен для більшої еластичності. У борошно додати сіль, влити олію і ложку оцту, перемішати. Поступово вводити воду і вимішувати тісто, поки не стане однорідним і еластичним. Дати відпочити в холодильнику 1-2 години, загорнувши в харчову плівку. Тісто готове👌
2. Зберігається в холодильнику кілька днів, можна заморожувати. ⠀ Це тісто – основа для безлічі корисних рецептів. Відмінно підійде для домашньої локшини, ППштруделя, пиріжків… ⠀

3. Якщо ви не любите цільнозернове борошно, то беріть звичайний пшеничне. Тісто стане менш корисним, але залишиться таким же ідеальним в ліпленні. Моя мама любить домашні пельмені, причому готує їх саме з цього тіста з білої мукой.