Томлена яловичина в духовці

Томлена в яловичина духовці простий рецепт + 4 страви з неї.

Інгредієнти

шматок яловичини (підійде будь-яка частина)
бульйон (курячий/м’ясної/овочевий),
пряні трави, перець і сіль за смаком

Томлена яловичина в духовці покроковий рецепт

1. 1. Зрізати плівку і зайвий жир з шматка яловичини (підійде будь-яка частина), нарізати досить крупно.
2. Залити бульйоном (курячий/м’ясної/овочевий), щоб покрило яловичину повністю. Додати пряні трави, перець і сіль за смаком і перемішати.
3. Накрити кришкою і відправити в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 3 години. Посуд для духовки повинна бути з товстими стінками і щільно закриватися. В ідеалі чавунна.
4. Перевірте м’ясо 2-3 рази за час томління. Якщо м’ясо ще не ніжне, а рідини вже немає, то додайте ще бульйону.
5. Час томління залежить від самого м’яса в тому числі. Ніжне саме по собі буде нудитися менше часу, а старому потрібно больше.

2. Під яловичина — супер заготовка, яка допоможе урізноманітнити завтракию/обіди/вечері і за 5 хвилин перетворить будь-яку страву в ресторанное.

3. Наприклад, з нею можна зібрати:

1. Суп з томленої яловичиною: яловичина, бульйон, варене яйце, гречана локшина, овочі та зелень.
2. Брускетта: підсушений хліб, розім’яте авокадо, трохи фети, яловичина і перчик.
3. Томатна паста: пасту відварити, обсмажити цибулю з болгарським перцем, додати протерті томати, томлену яловичину, трохи води, в якій варилася паста, сіль, перець і паприку мелену, згасити 5 хвилин, перемішати з пастою і подавати з пармезаном.
4. Легкий салат: слайсы маринованого кабачка, черрі, зелень і говядина.