Торт Баунті з кокосовою стружкою

Торт Баунті з кокосовою стружкою простий рецепт. Дуже смачний і простий у приготуванні торт “Баунті”. Для любителів десертів з кокосом!

Інгредієнти

✔️Корж:
Вершкове масло розм’якшене – 80 гр.
Цукор – 80 гр.
Яйця – 2 шт. (кімнатної температури)
Борошно – 80 гр.
Сіль – щіпка
Розпушувач – 1 ч. л.
Какао – 2 ч. л. з гіркою

✔️Крем:
Молоко – 400 гр.
Манна крупа – 2 ст. л. без гірки
Цукор – 80 гр.
Ванільний цукор – 10 гр.
Вершкове масло – 100 ГР.
Кокосова стружка – 150-200 гр.

✔️Глазур:
Гаряче молоко – 80 гр.
Молочний шоколад – 160 гр

Торт Баунті з кокосовою стружкою покроковий рецепт

1. Розм’якшене вершкове масло збити з цукром 3 хвилини, додати яйця, збити ще пару хвилин. Окремо змішуємо сухі інгредієнти: борошно, сіль, розпушувач, какао. Просіяти до збитою масою і акуратно перемішати. Дно рознімної формиі діаметром 24 см застелити пергаментом і змазати олією. Викласти тісто у форму рівномірним шаром і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів на 13-15 минут.

2. Для крему розігріти, але не кип’ятити молоко, всипати манну крупу, помішуючи, довести до перших бульбашок кипіння і зняти з плити. Додати цукор, ванільний цукор, вершкове масло і кокосову стружку. Все перемішати. Кокосову стружку додавайте поступово, так як її може знадобиться меньше.
3. Консистенція крему не повинна бути занадто густий, так як за міру охолодження, він ще густіє. Готовий корж дістати з духовки, остуджувати не потрібно, відразу викладаємо крем рівномірним шаром. Для глазурі в гаряче молоко додаємо шоколад і розмішуємо до однорідності. Заливаємо торт глазур’ю і відправляємо в холодильник на ніч. Дістаємо з форми і нарезаем.

Відео рецепт 👇