Як зробити Торт Дамські Пальчики рецепт простий. Саме такий торт я пекла моїй малій Дашуле на 1 рік. Ви його давно вибачте, ось він!!! З вас ❤🥳 як же погано коли дурна голова рукам спокою не дає. Довелося презалить тортик, т. к. не виклала відео як робити эклерчики… ви ж простіть мене? І напишіть коментарі знову? 😢
Інгредієнти
Тісто на эклерчики:
Молоко 200
Масло вершкове 100
Сіль щіпка
Борошно 200 гр
Яйце 6-7 штук (залежить від розміру, тісто має бути як на відео)
Крем:
Молоко 600 гр
Цукор 1 ст
Яйце 1 шт + 2 жовтка
Кукурудзяний крохмаль 40 гр
Масло вершкове м’яке 250 гр
Торт Дамські Пальчики покроковий рецепт
1. кип’ятимо Молоко з щіпка солі і вершковим маслом, вимикаємо і всипаємо борошно. Швидко щамегиваем тісто до тих пір, поки не збереться в кулю. Залишаємо охолонути хвилин на 15. У ще теплу масу вводимо по 1 яйцю, у вас може піти 5 дуже великих, 6 середніх або навіть 7 небольших.
2. Заварний тісто дуже цікавий процес і консистенції тіста робіть не густий, але і що б не розтікається, тісто має тримати форму. Останнє яйце додавайте відразу все, а по чуть чуть і доводити масу до потрібної консистенції. Випікаємо при 200°С рівно 22 хвилини на режимі верх/низ! ДУХОВКУ НЕ ВІДКРИВАЄМО НІ ЗА ЩО, ПОКИ ЧАС НЕ ПРОЙДЕ!!!
3. Крем:
Для крему всі інгредієнти, крім олії змішати і поставити на вогонь. Варити при ПОСТІЙНОМУ помішуванні, поки маса не закипить і не загусне. Накрити плівкою в контакт і остудити ПОВНІСТЮ. М’яке вершкове масло збиваємо міксером і вводимо заварний крем.
Для крему всі інгредієнти, крім олії змішати і поставити на вогонь. Варити при ПОСТІЙНОМУ помішуванні, поки маса не закипить і не загусне. Накрити плівкою в контакт і остудити ПОВНІСТЮ. М’яке вершкове масло збиваємо міксером і вводимо заварний крем.
Відео рецепт 👇