Як зробити Торт Естерхазі домашній рецепт простий. Коли я переглядала свої рецепти, то мені не могло не кинутися в очі, що величезна частина – це тарти, а тортів буквально перерахувати по пальцях. Спробую трохи збільшити і кількість рецептів з тортами.
Інгредієнти
(на торт діаметром 16 см):
Основа:
Білок 250 р
Цукор (пудра)180 р
мигдальна Борошно 180 р
Крем:
Вершкове масло ж 82,5% 200 р
Паста фундучная або мигдальний 150 р
Крем заварний:
Молоко 210 р
Цукор 120 р
Жовток пастеризований 200 р
Крохмаль картопляний 9 р
Оздоблення:
Шоколад білий 33-35% 100 р
Рослинна олія 10 г
Шоколад темний 64% для малюнка 30 г)
Пелюстки мигдалю для декору 50 г
Торт Естерхазі домашній покроковий рецепт
1. Білок збити з пудрою до стійкої піни, швидко, (але акуратно, в кілька етапів, щоб зберігався обсяг білкової маси) замісити вручну разом з мигдальною борошном. На пергаменті намалювати кола ( 5 шт.) діаметром 16 см і нанести на них коржики за допомогою кондитерського мішка і насадки. Випікати при 165 градусах протягом 23-25 минут.
2. Крем:
Масло вершкове збити до пишноти додати фундучную пасту і попередньо зварений і охолоджений заварний крем.
Масло вершкове збити до пишноти додати фундучную пасту і попередньо зварений і охолоджений заварний крем.
3. Крем:
Половину цукру змішати з молоком, молоко довести до кипіння. Другу половину добре розтерти з жовтками і крохмалем.1/3 частина киплячого молока, влити на яєчно – цукрову суміш, перемішати і вилити кипляче молоко, варити постійно помішуючи, протягом 3 минут.
Половину цукру змішати з молоком, молоко довести до кипіння. Другу половину добре розтерти з жовтками і крохмалем.1/3 частина киплячого молока, влити на яєчно – цукрову суміш, перемішати і вилити кипляче молоко, варити постійно помішуючи, протягом 3 минут.
4. Оздоблення:
Розтоплений шоколад з’єднати з маслом, вилити на охолоджений торт. Намалювати тонкі кружки (за допомогою корнетика) з темного шоколаду на відстані 2 см один від одного і шпажкою провести від центру, для характерного малюнка. Краї присипати пелюстками миндаля.
Розтоплений шоколад з’єднати з маслом, вилити на охолоджений торт. Намалювати тонкі кружки (за допомогою корнетика) з темного шоколаду на відстані 2 см один від одного і шпажкою провести від центру, для характерного малюнка. Краї присипати пелюстками миндаля.