Торт гарбузово Карамельний Латте з цукатами і горіхами

Як зробити Торт гарбузово Карамельний Латте з цукатами і горіхами рецепт простий. Я дуже люблю гарбузову випічку. Для мене це пряма асоціація з осіннім затишком, коли хочеться зробити чашку какао, забратися під ковдру і тріскати тортики😀

На створення такого торта мене надихнули незліченні кекси і пироги колег, які зустрічалися в соціальних мережах. Вони були на стільки фотогенічна і апетитні, що мені прийшла в голову думка створити ось такий торт – фруткейк. Головною умовою було багато горіхів і цукатів. Ну а в процесі я захоплювалася зовсім, і вийшло те, що вийшло).

Інгредієнти

ДЛЯ КОРЖІВ
Гарбузове пюре – 150гр
Сир від 5% – 150гр
Мед – 70гр
Вершкове масло – 110гр
Цукор – 90гр
Сода – 1 ч. ложка
Борошно – 330 гр

ДЛЯ КРЕМУ
Молоко – 250гр
Цукор – 115гр
Яйце – 1 шт
Крохмаль кукурудзяний – 2,5 ст. ложки
Вершки жирні від 33% – 450гр
Варена згущене молоко – 226гр
Розчинна кава – 2 ч. ложки (можна не додавати)

ДЛЯ НАЧИНКИ:
В’ялена журавлина – 70гр
Сушений ківі – 50гр
Родзинки жовтий – 30г
Цукати апельсина – 70гр
Суміш горіхів (у мене фундук, мигдаль, кешью) -150гр

Торт гарбузово Карамельний Латте з цукатами і горіхами покроковий рецепт

1. ДЛЯ КОРЖІВ.
Рецепт цих коржів я знайшла давним-давно на одному з кулінарних сайтів, давно дивилася саме на них. Випікати я вирішила їх пластами на весь деко, щоб потім розрізати на смужки і зібрати вертикальний торт. Гарбуз запекти в духовці при 200° протягом години, потім остудити і пюрировать. Сир пробити блендером. Робити це не обов’язково, але я б радила. Тому що у зворотному випадку при розкочування тіста вам будуть дуже заважати сирні крупинки. З’єднати сир, цукор, мед, пюре гарбуза, масло і поставити на середній вогонь. Постійно помішуючи, довести масу до закипання (кип’ятити не потрібно).
2. Зняти з вогню, додати соду, активно і ретельно перемішати. Дочекатися зникнення сильної піни, яка з’явиться від взаємодії соди і меду. Додати борошно, замісити тісто. Воно не повинно СИЛЬНО липнути до рук, але і не повинно бути крутим. Обернути тісто харчовою плівкою і прибрати його в холодильник мінімум на 1 годину. Розкачати тісто дуже тонко (1мм) на тефлоновом килимку або аркуші пергаменту, розміром з ваш деко (у мене 30х40). Випікати розкачані пласти при температурі 180° протягом 4-5хв до рум’яності. Кожен пласт гарячим розрізати на смужки (у мене з кожного пласта вийшли 3 смужки висотою 10см і довжиною 40см).
3. З’єднати крохмаль, яйце і цукор і перетерти їх до однорідності. Нагріти молоко до гарячого стану, влити тонкою цівкою в яєчну суміш, постійно перемішуючи віночком. Дочекатися повного розчинення цукру. Поставити суміш на середній вогонь і, постійно помішуючи, варити суміш до консистенції сметани. Зняти з вогню. Накрити харчовою плівкою в контакт і остудити. Збити вершки до м’яких піків, додати м’яку згущене молоко. В одній ложці вершків розвести кави і додати кавову масу. Збити ще раз. Об’єднати заварную основу і вершки, перемішати з допомогою лопатки або миксера.
4. ДЛЯ НАЧИНКИ:
Цукати можна брати будь-які на ваш смак, але апельсинові я б не радила замінювати. Їх потрібно залити гарячою водою і залишити на 1 годину перед застосуванням. Горіхи можна порубати досить крупно.

5. ЗБІРКА:
Покрийте смужки з тісто шаром крему (на кожну у мене пішло близько 2,5 ст. ложок) і залиште їх трохи просочитися. Я залишила менше, ніж на 1 годину, і цього вистачило. Розкладіть на смужки цукати і горіхи, скрутіть смужки великий рулет, один за одним. Поставте вертикальний торт на підкладку, зверху покрийте тонким шаром крему. Оберніть ацетатної стрічкою і надіньте зверху металеве кільце. Стабілізуйте торт в холодильнику протягом 8-10 часов.