Торт горіхово-яблучний

Як смачно зробити Торт горіхово-яблучний простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Горіхово-яблучний карамельний торт. Прекрасна ідея як можна стилізувати торт, для новорічних і різдвяних свят. Збирається такий тортик дуже просто. Дах зробила з імбирних пряників, прикрасила глазур’ю. Також можна ефектно зробити дах з печива Савоярді, наприклад, буде смачно і красиво. Можна робити стандартний торт, прикрасивши по своєму смаку.

Інгредієнти

📌Тісто:
🔹210 гр рослинного масла
🔹200 гр цукру
🔹2 яйця (~55 гр кожна)
🔹200 гр борошна
🔹2/3 ч. л. соди
🔹2/3 ч. л. кориці
🔹щіпка солі
🔹70 гр вівсяних пластівців (подрібнених)
🔹70 гр пеканских/волоських горіхів (можна попередньо підсмажити)
🔹2 яблука середнього розміру (соковитих)

📌Крем:
🔹350 гр вершкового сиру
🔹90 гр масла
🔹90 гр карамельного соусу

📌Карамельний соус:
70 гр цукру
30 гр масла
45 гр вершків (30%)

Торт горіхово-яблучний покроковий рецепт

1. Збити масло з цукром. Продовжуючи збивати, додати по одному яйця. Змішати борошно, пластівці, корицю, соду і сіль. Додати цукрову суміш борошняну. Яблука почистити, видалити насіння, натерти на крупній тертці. Горіхи крупно порубати. Акуратно додати яблука і горіхи. Розділити тісто на дві рівні частини, наповнити форми для випічки. Я випікала одним коржем на деку, щоб зібрати у формі будиночка. Якщо випікати стандартним тортом, то піч у формах (~20 см).

2. Випікати в розігрітій до 180° духовці приблизно 30-50 хвилин (в залежності від товщини коржа). Перевірити на готовність дерев’яною паличкою, вона повинна бути сухою. Карамельний соус можна зварити заздалегідь. Цукор розтопити в сотейнику при середній температурі, періодично струшуючи його. Коли цукор придбає світло-коричневий колір, зменшити температуру і додати масло, добре перемішуючи віночком. Коли масло повністю розчиниться і змішається з цукром, зняти з плити, додати тонкою цівкою гарячі сливки.
3. Маса почне пінитися. Перемішати все віночком, повернути на конфорку і ще поварити пару хвилин, щоб карамель стала гладкою і однорідною. Дати повністю охолонути. Для крему збити масло, потім додати вершковий сир і збити до однорідності. Додати карамель і добре перемішати. Коржі змастити кремом, поклавши один на інший, так само обмазати боки торта.