Торт Графські руїни з безе

Як смачно зробити Торт Графські руїни з безе класичний простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Як же давно я хотіла його приготувати. Цей торт можна приготувати,як з білим бісквітом,так і з шоколадним. Мені захотілося зробити з класичним білим бісквітом. Я пекла бісквіт за рецептом із книжки для мультиварки. Для безе я використовувала заморожені білки,які коли-то залишилися від приготування пиріжків і булочок і я їх заморозила

Інгредієнти

КБЖУ на 100 р. 273/7/8/34

Для бісквіта:
Яйця – 5 шт
Цукор – 150 г
Борошно – 180 г
Розпушувач – 5 р

Для безе:
Білки – 3 шт
Цукор – 150 г
Щіпка лимонної к-ти

Для крему:
Сирний сир – 300 г
Варене згущене молоко-1б

Для глазурі:
Цукор – 1 ст. л
Какао – 1 ст. л. (без верху)
Вода – 2 ст. л

Додатково:
Волоський горіх – 70 г

Торт Графські руїни з безе покроковий рецепт

1. Яйця збити разом з цукром до пишної білої маси. Збивати близько 5-7 хвилин. Просіваємо борошно в кілька етапів разом з розпушувачем, і акуратно за допомогою силіконової або пластикової лопатки замішуємо тісто. Виливаємо тісто у форму змащувати не потрібно) і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовке.

2. Я пекла в мультиварці. Режим “випічка” 1 годину, зняти паровий клапан. Готовий бісквіт залишити у формі хвилин на 20. Потім вийняти з форми, перевернути догори дном і остудити на решітці. Бажано бісквіт загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник не менше, ніж на 6 годин. Так бісквіт буде більш насичений і не буде сильно крошиться.

3. Але якщо на це немає часу, то можна і відразу збирати торт. Для безе холодні білки почати збивати до щільної маси з дрібкою лимонної к-ти, потім поступово додавати цукор по немногу, і продовжити збивати до стійких пиков.

4. За допомогою кондитерського мішка або просто ложкою відсадити безе на деко з пергаментом. Поставити сушити в розігріту до 130 градусів духовку приблизно на годину. Остудити. Для крему з’єднати варене згущене молоко і сирний сир. Збираємо торт. Бісквіт розрізати пополам.

5. Одну половину залишити, як основу, рясно змастити кремом. Другу половину нарізати кубиками і скласти в глибоку миску. Додати залишився крем, половину безе і більшу частину подрібнених в чаші блендера горіхів (трохи залишити для прикраси).

6. Добре перемішати. Викласти гіркою на бісквіт, як на відео, прикрасити рештою безе, посипати горіхами і полити глазур’ю. Для глазурі з’єднати і закип’ятити всі інгредієнти, варити пару хвилин. Приємного апетиту 🤗

Відео рецепт 👇