Як смачно зробити Торт Медовик з кремом на молоці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Тонкі, тануть у роті коржі з ароматом меду і багато повітряного заварного крему зі згущеним молоком.
Інгредієнти
Корж
(на 8-9 шт діаметр 20 см)
Мед 2 ст л
Цукор 200 гр
Вода-2 ст л
Вершкове масло 50 гр
Сода 1 год л
Яйце 2 шт
Борошно 600 гр
Крем:
Молоко 0,5 л
Цукор 200 гр
Борошно 100 гр
Вершкове масло 100 гр
Ванілін 1 уп
Варена згущене молоко 1 банка
Торт Медовик з кремом на молоці покроковий рецепт
1. Мед нагріваємо, але не кип’ятимо в сотейнику. До нього вводимо цукор, воду і соду. Масу тримаємо на вогні нижче середнього, безперервно заважаємо, поки вона не придбає золотавий відтінок. На це піде 5-7 хвилин. Знімаємо з вогню сотейник і вводимо масло. Даємо масі трохи остыть.
2. Вводимо яйця, перемішуємо. Додаємо борошно і формуємо єдиний тісто. Залишаємо на 15 хвилин відпочивати його. Ділимо тісто на 8-9 рівних частин ( я перевірила по ваг). Кожну частину розкачуємо на корж 2-3 мм, наколюємо виделкою. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовке.
3. На кожен корж йде не більше 5 хвилин, але краще перевіряти, щоб не перетримати. Як тільки дістали корж з духовки, обрізаємо його за потрібним розміром. Залишки будемо використовувати для обсыпки.
4. Крем:
Цукор перемішуємо з борошном. Додаємо молоко, позбавляємося від грудочок, перемішуємо до однорідності. Ставимо варитися на середній вогонь, постійно заважаючи. Чекаємо поки маса закипить. Знімаємо з вогню, добре охолоджуємо. Масло збиваємо з ваніліном до білого кольору. Вводимо заварную масу, збиваємо до однорідності. І в кінці додаємо варену згущенку. Взбиваем.
Цукор перемішуємо з борошном. Додаємо молоко, позбавляємося від грудочок, перемішуємо до однорідності. Ставимо варитися на середній вогонь, постійно заважаючи. Чекаємо поки маса закипить. Знімаємо з вогню, добре охолоджуємо. Масло збиваємо з ваніліном до білого кольору. Вводимо заварную масу, збиваємо до однорідності. І в кінці додаємо варену згущенку. Взбиваем.
5. Збірка:
Кожен корж змащуємо кремом. На кожен шар у мене йшло 2 ст л з гіркою крему.
Залишки від коржа подрібнюємо до стану крихти в блендері. Повністю змащений медовик обсипаємо з усіх боків. За бажанням прикрасити. В цей раз я використовувала в якості доповнення і медові соти розмарин.
Кожен корж змащуємо кремом. На кожен шар у мене йшло 2 ст л з гіркою крему.
Залишки від коржа подрібнюємо до стану крихти в блендері. Повністю змащений медовик обсипаємо з усіх боків. За бажанням прикрасити. В цей раз я використовувала в якості доповнення і медові соти розмарин.