Торт Медовик заварний зі сметанним кремом на сковороді

Один з моїх улюблених тортів. І теж на сковороді 👌. ⠀ Як зробити смачний Торт Медовик заварний зі сметанним кремом на сковороді рецепт простий. По мені, так коржі виходять м’якше, ніж в духовці.

Інгредієнти

Вершкове масло-100г
Мед 60г
Цукор-150г
Яйця 3шт
Сметана 2ст.л
Борошно 400г
Сода 0,5 ч. л

Торт Медовик заварний зі сметанним кремом на сковороді покроковий рецепт

1. У сотейнику змішати олію, мед і цукор. Розігріти, постійно помішуючи, до розчинення цукру. Не кип’ятити. Потім додаємо соду і активно перемішуємо. Коли маса охолоне, вводимо яйця, сметану і в кінці борошно. Тісто виходить липким. Прибираємо в холодильник на пару годин, я залишила на ніч. ⠀

2. Далі тісто ділимо на 6-8 частин, розкачуємо кожен шар бажаного діаметру. Обсмажуємо на сковороді на повільному вогні з 2-х сторін. ⠀ Даємо охолонути. ⠀

3. Крем сметанний: Сметана 20-25% 600г Цукрова пудра 100г Загусник для сметани ⠀ Добре все збити і збираємо торт. ⠀

4. Щоб коржі були рівні, обрізайте по тарілці, самі обрізки подрібнити блендером і прикрасити торт. ⠀

5. Приберіть в холодильник на кілька годин, щоб коржі пропитались.

Відео рецепт 👇