МОЛОЧНЕ ХМАРА. При виборі нового торта для блогу я зупинився легкому і ніжному тортику «молочна дівчинка». Як зробити смачний Торт молочна дівчинка зі згущеним молоком, сметаною, маскарпоне і вершками рецепт простий. Вийшло ніжне чарівництво, а на приготування⠀від і до у мене пішло менше двох годин🥰 Але ніяк я не можу змиритися з⠀назвою – ну ж жах, правда?😅 або одній мені не подобається? 🤔 Тому нехай буде хмарою, теж молочним 🌥 ⠀
Інгредієнти
Діаметр 16 см ⠀
⠀
Коржі:⠀
– 2 яйця⠀
– 180 г борошна⠀
– 200 г згущеного молока⠀
– 70 г вершкового масла⠀
– 7 г розпушувача⠀
⠀
Крем:⠀
– 220 г сметани 20%⠀
– 200 г маскарпоне⠀
– 250 г вершків 33%⠀
– 30 г сах пудри⠀
– ванілін
Торт молочна дівчинка зі згущеним молоком і сметаною покроковий рецепт
1. Для коржів яйця збити міксером до Легкої піни, додати розтоплене масло і згущене молоко, ще раз збити міксером.⠀ Борошно змішати з розпушувачем і просіяти в суміш, постійно збиваючи міксером на повільній швидкості. Тісто має бути гладким і однорідним.⠀
2. Деко застелити силіконовим килимком або пергаментом і розподілити тісто рівним колом до потрібного діаметру (я викладала приблизно по 1,5 ст л і робила діаметр 17 см). ⠀ Випікати коржі в розігрітій на 180С духовці по 7-8 хвилин (до рум’яності). Готові коржі остудити і обрізати до потрібного діаметру ( у мене 16 см)⠀
3. Для крему сметану, сир, пудру і ванілін змішати міксером.⠀ Помити віночки, збити вершки до міцних піків.⠀ Акуратно лопаткою додати вершки до сметанною масою.⠀ Зібрати торт за схемою корж-крем.