Торт Наполеон з кремом на молоці

Як зробити Торт Наполеон з кремом на молоці рецепт. Один з класичних тортів, відмінне доповнення святкового столу. Ніжний вершковий крем і хрусткі коржі точно не залишать нікого байдужим) Я пропоную вам рецепт наполеона з кремом пломбір.

Інгредієнти

Для коржів;
– борошно пшеничне 640 гр.,
– масло вершкове 280гр.,
– яйце куряче 1 шт.,
– оцет 6-9% 1 ст. ложка,
– крижана вода.

Для крему;
– вершки 33% 140 мл,
– молоко 280 мл,
– масло вершкове 70 гр.,
– крохмаль кукурудзяний 30 гр.,
– цукор 180 гр.,
– яйце куряче 1 шт

Торт Наполеон з кремом на молоці покроковий рецепт

1. Зробимо тісто для коржів, дуже холодне вершкове масло рубаємо ножем і перетираємо з борошном у дрібну крихту. Яйце змішуємо з оцтом в невеликому склянці і додаємо воду (приблизно рівна кількість з яйцем) Додаємо рідина в тісто і акуратно збираємо шматочок тіста. НЕ ВИМІШУЄМО. Тільки збираємо всі крихти в один шматок, інакше тісто не буде розсипчастим. Відправляємо в холодильник на 1-2 години. Поки зробимо крем.
2. Ставимо сотейник з молоко на вогонь, в невеликій ємності змішуємо цукор з яйцем і крохмалем, коли молоко майже закипає, тонкою цівкою вливаємо його до яєчної суміші, пострянно перемішуючи. Повертаємо крем в сотейник і уварюють до густої консистенції, при постійному помешивании.
3. Накриваємо майже готовий крем харчовою плівкою в контакт і прибираємо в холодильник. Дістаємо тісто, ділимо його на 8-10 рівних порцій і розкачуємо товщиною 2-3 мм, наколюємо виделкою кожен корж (інакше в духовці вони піднімуться) випікаємо 7-9 хв. при 190 °C Збиваємо вершки до піків і вводимо в остиглий крем.
4. Коли коржі будуть готові і повністю охолонуть, можна нарізати їх потрібної форми і розміру. Збираємо торт. Рівномірно розподіляємо крем між коржами, збираємо. Залишки крему розподіляємо по поверхні і боків торта. Обрізки ламаємо руками в дрібну крихту і прикрашаємо торт.