Торт Наполеон з заварним кремом на молоці та яйцях

Відзначу цей понеділок червоним днем в календарі, тому що.. Мені так дуже захотілося) і побалувати себе після чергової супер квартальної чищення – діло святе. Тому, червоним зазначили, тортик спекли. І з’їли. Або сім’ю нагодували) Я перший час після чищення на грубий ентузіазмі продовжую без тортика, але сім’ї без нього залишити не можу. Як зробити смачний Торт Наполеон з заварним кремом на молоці та яйцях рецепт простий.
Тим більше, що цей Наполеон такий смачний, що словами просто не описати. Ось згадую, і пішли «слинки»😂 А найприємніше у всьому цьому – домашнє листкове тісто. Відчуваєте так, наскільки універсальний рецепт? А самий швидкий і легкий заварний крем?! Так його в будь-який торт, десерт або просто так можна з’їсти ціле відро)) Коротше кажучи, не торт – а джерело корисних рецептів в одному. Записуйте і обов’язково пробуйте)

Інгредієнти

Коржі:
масло вершкове – 420 грам
яйця 2 шт
вода холодна 180 мл
горілка або коньяк 5 ст л
борошно 800 грам
сіль щіпка
оцту 1 ст л

Крем:
молоко 600 мл
яйця 4 шт
крохмаль 6 ст л
цукрова пудра-1 склянка
можна додати варене згущене молоко 300 грам

Торт Наполеон з заварним кремом на молоці та яйцях покроковий рецепт

1. Замішуємо воду, оцет і горілку або коньяк. Додаємо яйця і сіль. Добре збиваємо Масло розм’якшити і змішати з борошном. Змішати яєчну суміш і яєчну суміш. Замісили тісто, залишити в холоді на годину, потім розділити на 12-14 коржів діаметром 20 см.
2. Випікаємо на килимку (не на деку або папері!) і випікаємо 5-6 хвилин. Обрізки будемо використовувати для обсипання. Для крему яйця змішати з крахмалом.
3. Молоко добре розігріти, потім акуратно влити з нього яєчну суміш, добре помішуючи. Варимо до загустіння. Залишаємо охолодити. Остиглий крем змішати з пудрою або вареним згущеним молоком.

4. Збираємо торт. Коржі добре промазуємо кожен шар. Зверху посипаємо крихтою від бисквита.