Без зайвих слів ділюся рецептом наполеона з фісташковим заварним кремом і вишневим конфі🌿 Вишневе конфі в цій партії, суто особиста справа для любителів помірно солодких тортів🙂Яким є і я. Всі ми знаємо, що фісташка має досить «щільний» але не яскравий смак, відповідно для ефекту «вау» необхідно значна кількість цієї самої, фісташковий пасти) Для насиченого смаку фісташки, можете виключити вишневе конфі, але на мій смак обидва цих складових «знайшли спільну мову». Як зробити Торт Наполеона з фісташковим заварним кремом і вишневим конфі рецепт простий.
Інгредієнти
Коржі:
-740 гр борошна;
-400 гр вершкового масла 82, 5%;
-2 яйця С0 (або 110 гр);
-250 гр крижаної води;
-25 гр 9% оцту;
-6 гр солі.
Крем:
-1, 7 л молока 2, 5%;
-7 жовтків і 1 яйце С0 (220 гр);
-190 гр цукру;
-ванільна паста або цукор з натуральною ваніллю;
-110 гр кукурудзяного крохмалю;
-70 гр вершкового масла 82, 5%;
-180 гр фісташкової пасти;
-300 гр згущеного молока;
-250 гр маскарпоне.
Вишневе конфі
Торт Наполеона з фісташковим заварним кремом і вишневим конфі покроковий рецепт
1. Коржі:
Воду, яйця, оцет прибрати в холодильник на 2 години. В окрему ємність просіяти борошно і змішати з сіллю. Заморожене масло повирішувати шматочками і перемішати з борошном. Я подрібнювала борошно з маслом в блендері(до однорідної олійно-борошняної крихти), потім зробити поглиблення і додати воду, оцет, яйця(змішані виделкою до однорідної консистенції)перемішати і зібрати тісто в кулю. Тарілку «припылить» борошном. Тісто поділити на 19 рівних шматочків по 80 гр, кожен шматочок «викупати» в муке.
Воду, яйця, оцет прибрати в холодильник на 2 години. В окрему ємність просіяти борошно і змішати з сіллю. Заморожене масло повирішувати шматочками і перемішати з борошном. Я подрібнювала борошно з маслом в блендері(до однорідної олійно-борошняної крихти), потім зробити поглиблення і додати воду, оцет, яйця(змішані виделкою до однорідної консистенції)перемішати і зібрати тісто в кулю. Тарілку «припылить» борошном. Тісто поділити на 19 рівних шматочків по 80 гр, кожен шматочок «викупати» в муке.
2. Розподілити заготовки на тарілці, накрити харчовою плівкою і прибрати в морозилку на 1 годину. Через годину перемістити тісто в холодильник. Духовку розігріти до 210 гр. Максимально тонко розкачати кожен шматочок тіста до 20-21 см(на пергаменті або килимку, попередньо «припылив» борошном). Я розкачую коржі через фасувальний пакет або харчову плівку. Наколоти виделкою і випікати 5-6 хв до рівного золотистого кольору. Гарячий корж акуратно обрізати до 19-20 див. Продовжити за аналогією з іншими заготовками.
3. Крем:
В сотейнику з товстим дном підігріти молоко на вогні трохи менше середнього. В окремій ємності з’єднати: жовтки, яйце, цукор, ванільну пасту або цукор з натуральною ваніллю, кукурудзяний крохмаль, фисташк. паст.
В сотейнику з товстим дном підігріти молоко на вогні трохи менше середнього. В окремій ємності з’єднати: жовтки, яйце, цукор, ванільну пасту або цукор з натуральною ваніллю, кукурудзяний крохмаль, фисташк. паст.