Ніжний Меренговый рулет з волоськими горіхами

Ніжний Меренговый рулет з волоськими горіхами простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

6шт яєчні білки
250 гр цукрового піску
20-30 гр крохмалю (1с/л)
05 соку лимона

Крем:
250 гр вершки 33%
250 гр маскарпоне
50 гр цукрової пудри
150-200 гр подрібненого горіха

Ніжний Меренговый рулет з волоськими горіхами покроковий рецепт

1. В мисці збиваємо білки в початку на середній швидкості, збиваємо до піків, не припиняючи збивати додаємо цукор в декілька заходів, до пишної білої маси (на це піде хвилин 10-15 хвилин) потім додаємо крохмаль і сік лимона .Збиваємо ще близько 10 секунд.

2. Маса повинна вийти пишною, густий і глянсовою. Перекладаємо збиту масу в кондитерський мішок з насадкою і відсаджуємо на деко ( як на відео) покритої пергаментом, намагайтеся відступатися від країв, так як при випіканні збільшується. Можна просто без мішка і насадки розподілити меренгу рівним шаром, щоб товщина вийшла не більше сантиметра-полутора.
3. Відправляємо в розігріту духовку 150С,верх вниз, без конвекції, на 30 хвилин. Меренга повинна злегка підрум’яниться, якщо пересушити основу, вона не згорнеться, а поламається дістаємо, кладемо зверху пергаментний аркуш і перевертаємо, знімаючи відразу ж пергаментний папір, на якій пекли меренгу.

4. Після повного охолодження наносимо сирний крем. Приготування крему: У миску кладемо сир маскарпоне, вершки, цукрову пудру, все разом збиваємо до густих піків. В мішечок з насадкою беремо трохи крему для оформлення і приступаємо до складання рулета.

5. Наносимо крем на меренговый лист, викладаємо рубаний горіх і загортаємо рулет з допомогою пергаменту, оформляємо за бажанням і відправляємо на 2 години в холодильник. При подачі можна присипати подрібненими горіхами. Рекомендується зберігати не більше суток.

Відео рецепт 👇