Як смачно зробити Торт Панчо зі сметаною і консервованими ананасами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Той самий торт, напевно ви пробували або бачили в магазині – а ми приготуємо вдома!
Інгредієнти
Для бісквіта:
200 гр. борошна
200 гр. цукру
120 мл. молока
80 гр. рослинного масла
40 гр. какао
10 гр. розпушувача
6 яєць
Щіпка солі
⠀
Для крему:
700 гр. сметани 20% і вище
130 гр. цукрової пудри (цукру)
загусник для сметани (читай поради)
⠀
Для начинки і прикраси е:
300 гр. шматочки консервованого ананаса
10 гр. рослинного масла
50 гр. темного шоколаду
50 гр. обсмажених волоських горіхів
⠀
Торт Панчо зі сметаною і консервованими ананасами покроковий рецепт
1. 1. Для бісквіта змішуємо яйця, сіль, цукор і збиваємо 7 хвилин (не можна лінуватися, маса повинна сильно збільшитися в об’ємі). В іншій мисці змішуємо просіяне борошно, какао, розпушувач і перемішуємо.
2. Додаємо половину сухої суміші, перемішуємо лопаткою, додаємо решту сухої суміші, перемішуємо лопаткою.
3. Додаємо молоко перемішуємо, додаємо масло перемешиваем.
2. Додаємо половину сухої суміші, перемішуємо лопаткою, додаємо решту сухої суміші, перемішуємо лопаткою.
3. Додаємо молоко перемішуємо, додаємо масло перемешиваем.
2. 4. Деко застеляємо пергаментним папером, виливаємо тісто, вирівнюємо його і випікаємо в духовці 15 – 18 хвилин при 180 градусах на режимі верх/низ, дістаємо і залишаємо остигати. Перевіряємо готовність проткнувши зубочисткою, вона повинна бути сухою.
5. Для крему збиваємо сметану з цукром або цукровою пудрою.
6. Збираємо Торт в глибокій мисці, зверху вниз. З бісквіта вирізаємо коло діаметром приблизно як дно миски, решті бісквіт ріжемо кубиками.
7. Миску застеляємо харчовою плівкою. Збираємо шарами крем, бісквіт, ананас, трохи утрамбовуємо. Коли закінчиться місце, поливаємо торт кремом (важливо! Залиште трохи крему щоб прикрасити торт зовні) і викладаємо круглий бісквіт, придавлюємо, затягуємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 6-8 часов.
5. Для крему збиваємо сметану з цукром або цукровою пудрою.
6. Збираємо Торт в глибокій мисці, зверху вниз. З бісквіта вирізаємо коло діаметром приблизно як дно миски, решті бісквіт ріжемо кубиками.
7. Миску застеляємо харчовою плівкою. Збираємо шарами крем, бісквіт, ананас, трохи утрамбовуємо. Коли закінчиться місце, поливаємо торт кремом (важливо! Залиште трохи крему щоб прикрасити торт зовні) і викладаємо круглий бісквіт, придавлюємо, затягуємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 6-8 часов.
3. 8. Акуратно дістаємо наш тортик з миски, знімаємо харчову плівку. Вирівнюємо залишилися кремом торт з усіх боків
9. Шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці секунд 30-1 хв., додаємо масло і перемішуємо до однорідності. Перекладаємо в целофановий пакет, відрізаємо край пакета (прям краплю) і хаотичними рухами прикрашаємо торт
9. Шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці секунд 30-1 хв., додаємо масло і перемішуємо до однорідності. Перекладаємо в целофановий пакет, відрізаємо край пакета (прям краплю) і хаотичними рухами прикрашаємо торт
4. Поради:
1. Крем можна зробити і з вершками, взяти наприклад частина сметани і частина жирних 33% вершків для крему, також можна зробити сметана + сирний сир.
2. Взагалі жирна сметана, як і вершки сама добре збивається в крем, але якщо у вас крем не густіє, в кондитерських відділах можна купити загусник, є і для сметани і для вершків. У мене завжди є запасний будинку на такій случай.
1. Крем можна зробити і з вершками, взяти наприклад частина сметани і частина жирних 33% вершків для крему, також можна зробити сметана + сирний сир.
2. Взагалі жирна сметана, як і вершки сама добре збивається в крем, але якщо у вас крем не густіє, в кондитерських відділах можна купити загусник, є і для сметани і для вершків. У мене завжди є запасний будинку на такій случай.
Відео рецепт 👇