Вершкові цукерки іриски з маком

Як смачно зробити Вершкові цукерки іриски з маком простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

▪️60 г сиропу топінамбура
▪️40 г сухого кокосового молока
▪️20 г кокосового молока (від 17% жирності)
▪️6-8 г маку (можна не додавати або замінити)

Вершкові цукерки іриски з маком покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти перемішуємо в сковороді (у мене по дну 18 см). Коли маса почне закипати, варимо на середньому вогні 5-6 хвилин. Постійно перемішуємо. Маса готова, коли вона стає, як клей, або лизун, збирається у грудку, але все одно дуже мягкая.
2. Додаємо мак, перемішуємо. Викладаємо на силіконовий килимок, коли маса трохи охолола і можна торкатися руками, формуємо цукерки будь-якої форми. Я скачую на килимку тонку ковбаску, до рук не липне. Даю трохи охолонути і нарізаю цукерки. Прибираємо в холодильник.
3. В залежності від часу приготування, вийде різний продукт, більш тверді іриски або м’яка карамель-згущене молоко. Чим довше варимо, тим більше тверді іриски получаются.