Торт Пташине молоко зі згущеним молоком і шоколадом

Як зробити смачний Торт “Пташине молоко” зі згущеним молоком і шоколадом рецепт простий.

Інгредієнти

Тісто:
Жовтки 7 шт
Цукор 125 гр
Ваніль 1 пакетик
Вершкове масло 100 гр
Борошно 160 гр
Розпушувач 5 гр

Суфле:
Пів склянки води кімнатної температури
Желатин 20 гр
Цукор 125 гр
Білки 7 шт
Цукор 125 гр
Згущене молоко 250 гр
Вершкове масло 170 гр
Ваніль 1 пакетик

Ганаш на темному шоколаді:
Вершки 35% 120 гр
Гіркий шоколад 100 гр
Шматочок вершкового масла

Торт “Пташине молоко” зі згущеним молоком і шоколадом покроковий рецепт

1. Почати необхідно з коржа! Білки відділяємо від жовтків! Білки поки відправляємо в холодильник. У жовтки додаємо цукор, ваніль і збиваємо дочиста. У процесі збивання додаємо м’яке вершкове масло. В окремій мисці змішуємо борошно і розпушувач. Висипаємо отриману суміш жовтки і замішуємо тісто! Воно виходить густе! Готуємо роз’ємну форму 24 см, вистилаємо дно пергаментом і викладаємо тісто, розрівнюючи лопаткою від середини до країв, оскільки воно густе!
2. Випікаємо 25 хв при температурі 190 градусах. Корж потрібно остудити на решітці! Готуємо суфле! Заливаємо желатин половиною склянки води і залишаємо до набухання. Збиваємо 170 гр м’якого вершкового масла білого кольору, додаємо згущене молоко і продовжуємо збивати до однорідності. Желатин перекладаємо в каструлю і додаємо 125 гр цукру, доводимо до 60 градусів постійно помішуючи і залишаємо остигати!
3. Охолоджений білки збиваємо до пишного, білого стану. Додаємо 125 гр цукру і ваніль! Продовжуючи збивати тонкою цівкою вливаємо желатин. У готову суміш додаємо масляну масу, все перемішуємо до однорідного стану! *Вниз можна покласти весь корж, але по мені так він занадто товстий, можна розрізати його навпіл таким чином торт буде виглядати наступним чином корж, суфле, корж, суфле! У роз’ємну форму 24 см викладаємо корж, зверху виливаємо суфле!

4. Ставимо в холодильник на ніч! За допомогою ножа відокремити торт від форми! Готуємо глазур. У маленькій каструльці підігріваємо вершки і додаємо поламаний на шматочки шоколад, перемішуємо до гладкого, однорідного стану, додаємо маленький шматочок масла! Даємо трохи охолонути! Покриваємо нашу “Пташку” шоколадом! Прикрасити на свій смак!