Як зробити дуже смачний Торт п’яна вишня домашній рецепт простий.
Інгредієнти
Тісто:
9 шт яєць
1,5 ст цукру (350 гр)
1,5 ст борошна (250 гр)
2-3 з/л какао
Глазур:
0,5 ст цукру
4-5 с/л какао
0,5 ст молока
50 гр вершкового масла
Крем:
300 гр вершкового масла
2 б варена згущене молоко
1 п ванілін
Вишня:
300-400 гр вишні без кісточок
100 гр цукру
100 гр коньяку (можна ром, горілка)
Якщо у вас вишневе варення, то не додавайте цукор
Торт п’яна вишня домашній покроковий рецепт
1. За одну добу до приготування торта, кладемо в миску вишню без кісточок, додаємо цукор і коньяк, злегка перемішуємо. Накриваємо і залишаємо при кімнатній температурі. Приготуємо бісквіт. Збиваємо білки в міцну піну, поступово додаючи цукровий пісок. Потім поступово додаємо до безе жовтки. Просіваємо Через сито борошно і какао перемішуючи в один напрямок. Викладаємо тісто в роз’ємну форму діаметром 25 см, вистелену папером для выпечки.
2. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 170 – 180С 50 – 60 хвилин. Готовність, як завжди, перевіряємо дерев’яною паличкою. Глазур: Цукор і какао перемішуємо і додаємо молоко. Доводимо до кипіння і через хвилину вимикаємо , щоб не зацукрувалося, кладемо шматочок вершкового масла.
3. Закриваємо плівкою, щоб не утворилася скоринка. Крем: Збиваємо вершкове масло, додаючи варене згущене молоко і 2-3 з/л глазур. Збираємо торт. Бісквіт ділимо горизонтально навпіл , вибираємо з бісквіту м’якоть і відправляємо її в крем.крем ділимо на дві частини, для оформлення та для начинки з тестом і з вишней.
4. Дно і стінки чаші злегка промачиваем рідиною, яка залишилася після відціджування вишні. У миску з кремом і крихтою додаємо вишню і добре перемішуємо. Викладаємо начинку в бісквітну чашу, накриваємо кришкою промачиваем сиропом, покриваємо кремом( як ваша фантазія захоче) поливаємо глазур і відправляємо в холодне місце. І зовсім п’яна вишня готовий🍒. Готуйте і їжте на здоров’я !
Відео рецепт 👇