Як приготувати смачний Торт з бісквітом джоконда, полуничним мусом і кремом шантійі рецепт простий.
Інгредієнти
Бісквіт Джоконда:
。 Білки – 50 гр
。 Цукор №1 – 50 гр
。 Мигдальний пудра – 55 гр
。 Фісташкова пудра – 20 гр
。 Крохмаль кукурудзяний – 1 гр
。 Яйце куряче 80 гр
。 Цукор №2 – 20 гр
。 Вершкове масло (розтоплене) – 15 гр
☁️ Крем Шантійі:
。 Маскарпоне – 100 гр
。 Вершки – 250 гр
。 Цукрова пудра – 50 гр
。 Дрібка ванілі
🍓 Полуничний мус:
。 Пюре полуниці – 175 гр
。 Пюре малини – 40 гр
。 Цукор – 80 гр
。 Желатин – 12 гр
。 Білок – 60 гр
。 Вершки – 250 гр
。 Вода – 50 гр
Хрусткий шар:
。 Вафельна крихта – 100 гр
。 Шоколад білий – 100 гр
Торт з бісквітом джоконда, полуничним мусом і кремом шантійі покроковий рецепт
1. Бісквіт Джоконда:
1. Білки збити з цукром №1.
2. Окремо збити яйця з цукром №2.
3. У збиті яйця додати суміш сухих інгредієнтів, масло і перемішати.
4. Об’єднати білкову масу і добре перемешать.
1. Білки збити з цукром №1.
2. Окремо збити яйця з цукром №2.
3. У збиті яйця додати суміш сухих інгредієнтів, масло і перемішати.
4. Об’єднати білкову масу і добре перемешать.
2. ☁️ Крем Шантильї:
1. Все збити разом і отсадить.
1. Все збити разом і отсадить.
3. Полуничний мус:
1. Желатин залити холодною водою на 6-10 хв
2. Білок 60 гр збити в чаші діжі.
3. Желатин розтопити в НВЧ і перемішати з пюре.
4. [Меренга] З цукру і води приготувати сироп, довівши до 118-120 °С в сотейнику.
5. Пюре з’єднати з меренгою і збитими вершками, розділити за формами d=16см, 2 кольца.
1. Желатин залити холодною водою на 6-10 хв
2. Білок 60 гр збити в чаші діжі.
3. Желатин розтопити в НВЧ і перемішати з пюре.
4. [Меренга] З цукру і води приготувати сироп, довівши до 118-120 °С в сотейнику.
5. Пюре з’єднати з меренгою і збитими вершками, розділити за формами d=16см, 2 кольца.
4. Хрусткий шар:
1. Розтопити шоколад і перемішати з вафельною крихтою
2. Викласти у форму d=14см, 2 кільця
3. Заморозити
1. Розтопити шоколад і перемішати з вафельною крихтою
2. Викласти у форму d=14см, 2 кільця
3. Заморозити