Торт з вершковим мусом, желе і полуницею

В цей раз беремо полуницю для начинки, малину для краси і повітряний сирно-вершковий мус для смакоти! Вийде легкий і ніжний десерт, який знайде собі місце навіть після святкової вечері 🥰 загалом, треба пробувати) ⠀ Готуйте та діліться результатом! Ми впевнені, що у Вас вийде!!! Як зробити смачний Торт з вершковим мусом, желе і полуницею рецепт простий.

Інгредієнти

для Бісквіта
Яйця – 4 шт.
Цукор -135 р
Ванільний екстракт -10г
Вершкове масло – 30 г
Борошно – 80 г
Кукурудзяний крохмаль – 30 г
Сіль – щіпка

для Мусу
Вода – 20 мл
Цукор – 70 г
Жовток – 2 шт.
Сирний сир – 200 г
Листовий Желатин – 8 г
Вершки 33% – 60 г
Вершки Б 33% – 250 г

для Просочення
Молоко -120 г
Згущене молоко – 30-40 р

для Желе
Полуниця – 200 г
Цукор – 60 г
листової Желатин – 8 г

для Покриття
Вершкове масло – 120 г
Цукрова пудра – 85 р
Сирний сир – 360 г

Торт з вершковим мусом, желе і полуницею покроковий рецепт

1. Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити з половиною цукру до м’якого дзьоба, поступово підвищуючи швидкість міксера до середньо-високої. Жовтки збити з цукром – маса повинна посвітліти і збільшитися в об’ємі. Розтопити вершкове масло і об’єднати його з ванільним екстрактом. Борошно, крохмаль і сіль перемішати і просіяти. До жовтків додати 1/3 збитих білків, потім ввести сухі інгредієнти, акуратно перемішуючи лопаткою знизу вгору. Пару ложок тесту об’єднати з маслом і додати отриману суміш назад в тісто. Акуратно вмішати залишилися белки.
2. Випікати в двох формах при 160°С близько 40 хвилин, готовність перевіряти зубочисткою. Бісквіт остудити і розрізати кожен корж на два. Для просочення об’єднати молоко зі згущеним молоком і довести до кипіння. Остудити. Желатин замочити в холодній воді і дати набрякнути. Полуницю нарізати кубиками і варити в сотейнику 3-5 хвилин з моменту закипання. Ввести цукор, проварити ще хвилину. Зняти з вогню, дати трохи охолонути, додати віджатий желатин і добре розмішати. Ще теплим розлити желе за формами (півсфера 0 30 мм), остудити і прибрати в морозилку, щоб його було зручно доставать.

3. Витягувати з форми перед використанням. Мус готувати безпосередньо перед складанням торта. Желатин замочити в холодній воді, прибрати в сторону. У сотейнику об’єднати воду з цукром і довести до температури 121°С (якщо немає термометра, прокип’ятіть 3-4 хвилини.). У мисці збити жовтки до піни, цівкою влити цукровий сироп, і збивати масу на високій швидкості до повного остигання, вона повинна збільшитися приблизно в 3 рази і стати досить густой.
4. Нагріти вершки А (не кип’ятити), додати віджатий желатин і перемішати до його повного розчинення. Вилити вершки з желатином на сир, перемішати. На низькій швидкості міксера ввести крем з жовтків. Вершки Б збити до м’яких піків, потім акуратно, з допомогою лопатки, ввести в сирну масу. Торт збирається в кільці, застеленому широкої ацетатної плівкою. Збірка: бісквіт – просочення – тонкий шар мусу, щоб покрити бісквіт (1-2 мм) – півсфери желе – мус – бісквіт і т.д.

5. Верхній корж просочити і накрити харчовою плівкою в контакт. Прибрати в холодильник мінімум на 8 годин, краще на ніч. Крем для покриття. М’яке вершкове масло збити з цукровою пудрою до білої пишної маси. Поступово додати охолоджений вершковий сир і збивати ще 2-3 хвилини до однорідності. Щоб у кремі було менше повітряних бульбашок, не збивайте занадто довго і добре вимішайте крем силіконової лопаткою. Я також використовувала харчової краситель.