Традиційний грецький хліб коржик лагана

Маючи в арсеналі смачне грецьке оливкова олія і оливки, мимоволі замислюєшся про грецькому хлібі. Виявилося, що в Греції існує багато його різновидів. І якщо італійські і французькі види хліба я печу постійно, то з грецькими я познайомилася тільки зараз. Зустрічайте традиційний грецький хліб-корж лагана.
Як зробити Традиційний грецький хліб корж лагана рецепт простий в духовці. Знаменита вона тим, що її печуть в 1 день Великого посту. За основу взято рецепт з книги Поля Холливуда Paul Hollywood “100 Great Breads”, але я перевела його для себе на закваску, додала цз борошно і значно зменшила кількість дріжджів. В рецепті присутній незвична для нас приправа мастика – смола фісташкового дерева, яка широко використовується греками і в косметології, і в кулінарії.

Інгредієнти

Рецепт із закваскою:
370 г пшеничного борошна
55 г активної пшеничного закваски на піку
200 р цз борошна
335 г води
3 г свіжих дріжджів
12 г солі
1 ч. л. мастики
50 мл оливкової олії

Рецепт без закваски:
400 г пшеничного борошна
200 р цз борошна
350 г води
5 г свіжих дріжджів
12 г солі
50 мл оливкової олії
1 ч. л. мастики

Для посипання:
2 ст. л. води +1 ч. л. цукру
40 г кунжуту
1 ч. л. куміна або чорного кунжуту
0,5 ч. л. кмину
0,5 ч. л. розмарину

Традиційний грецький хліб коржик лагана покроковий рецепт

1. Змішати воду, закваску (пропуститить, якщо немає), дріжджі і борошно до повного зволоження муки. Накрити плівкою і залишити на автолиз 30 хвилин. Потім почати заміс і внести спочатку сіль до розчинення, потім порціями оливкова олія. Замісити до гладкості. Тісто виходить комфортне та зручне в работе.
2. Помістити в контейнер, змащене оливковою олією і залишити на бродіння при температурі 22-24 градуси на 2,5 години. В середині бродіння зробити 1 обминку. Готове тісто розділити на дві частини, підкотити в кулі і залишити на 20 хвилин, накривши плівкою. Кожну частину акуратно розтягнути в плоский овал і викласти на противень.
3. Накрити плівкою і залишити на расстойку на 1 годину. Перед випічкою зробити пальцями поглиблення, змастити солодкою водою і густо присипати кунжутом з травами. Випікати в заздалегідь розігрітій до 220° духовке.