Як зробити найсмачніше смарагдове царський варення з агрусу з вишневими листям на зиму простий рецепт.
Інгредієнти
1,5 кг цукру, 1,5 склянки води.
А також для варення знадобляться: агрус 1 кг, вишневі листя.
Царське варення з агрусу з вишневими листям на зиму покроковий рецепт
1. Доброго дня! Сьогодні я хочу запропонувати вам рецепт приготування варення з аґрусу, але варення не просте, а “царський”. Для приготування мені знадобиться: зелений недозрілий аґрус, цукровий пісок, вишневі листя і вода. Агрус я помила, звільнила від чашолистків і стеблинок, а тепер мені потрібно його звільнити від насіння. Звільняти від насіння я буду шпилькою, можна шпилькою, а можна просто алюмінієвим дротом, петелькою. Аґрус, ось з одного боку я надрізаю ножем, роблю надріз і потім шпилькою вибираю насіння. Можна також вибирати ось булавочкой, теж удобно.
2. Насіння я прибрала і тепер ягоди потрібно промити. Щоб насіння, які ще залишилися всередині, вийшли разом з водичкою. Ну ось, насіння вийшли, що залишилися. Тепер чисті ягоди я висипаю в мисочку і буду перестилати вишневими листям. Вишневі листя, надають особливий аромат і сприяє збереженню зеленого кольору ягід. Листочки я помила, вони чисті. Тепер я залишу мисочку з ягодами на 5 – 6 годин, щоб вони настоялися у водичці з вишневими листям. Минуло шість годин, потрібно прибрати тепер вишневі листя і ягоди відкинути на дуршлаг.
3. Поки вода буде стікати, я приготую сироп. Для сиропу мені знадобиться півтора кілограма цукру і 1 -2 склянки води, але я беру півтори склянки води. Виливаю в таз воду. Так, водичка вже закипає і я висипаю цукровий пісок. Щоб цукор добре розчинився, я два рази доходила до кипіння, отставляла мисочку і помішувала ложкою. І ось у мене вже сироп готовий. Сироп кипить і опускаю ягоди. Вимикаю газ, акуратно помішую і залишаю в сиропі на 3 -4 години, щоб ягідки добре заповнилися сиропом.
4. Минуло 4 години і я знову включила газ, і довела до кипіння сироп разом з ягодами, і тепер я буду проварювати 5 -7 хвилин, після цього знову отставлю таз з ягодами на 5-6 годин, щоб вони знову настоювалися. І так я буду робити у 2 – 3 прийоми. Варення довго варити не треба, від цього погіршується і вигляд і смак. Ось вже сироп закипів і зараз буквально хвилин 5 і я вимкну газ. Якщо з’являється піна, то її потрібно акуратненько убирать.
5. Після проварювання варення третій раз, я його різко охолодила в таз з холодною водою. Варення вийшло прозоре, ягідки світлі, це завдяки вишневим листям. Тепер потрібно таз з варенням вийняти з води. Закривати варення потрібно в стерильні, сухі баночки, і обов’язково, його потрібно закривати холодным.
6. Якщо закрутити гаряче варення кришечкою, на кришці утворюється конденсат, потім крапельки падають у варення і варення може заграти, утворитися цвіль. Закручую варення також сухою стерильною кришкою. “Царське варення з аґрусу готове, таке варення можна зберігати в сухому прохолодному месте.