Тушковані голубці з капустою, рисом і фаршем на сковороді простий рецепт 🔥 З дитинства дуже люблю голубці. Найчастіше готую ледачі, але такі, звичайно ж, набагато смачніше.
Інгредієнти
КБЖУ на 100 г 74/8/2/16
Фарш (у мене 400 г свиняча вирізка, 200 г куряче філе) – 600 р
Цибуля – 1 шт
Морква – 1 шт
Рис – 70 р
Сметана – 2 ст. л
Томатна паста – 2 ст. л
Вода – 500 мл
Сіль, перець – за смаком
Лавровий лист – 2 шт
Капуста
Тушковані голубці з капустою, рисом і фаршем на сковороді покроковий рецепт
1. Для початку потрібно підготувати капустяне листя. Мені найзручніше варити капусту в каструлі. Для цього вирізати качан, кинути капусту в киплячу воду і знімати з неї верхні листочки, як тільки вони стають м’якими і легко відокремлюються. Фарш я роблю сама, у мене суміш не жирної частини свинини і курицы.
2. Ви можете взяти те м’ясо, яке любите. До фаршу додати сирий рис, подрібнену цибулину і моркву на дрібній тертці. Посолити, поперчити і добре перемішати. У капустяного листя я вирізаю жорстку частину посередині аркуша і повертаю голубці, як на видео.
3. Викладаю голубці в каструлю (можна готувати на плиті або в духовці). Ще я на дно викладаю залишки капустяних листків, які порвалися або не стали в пригоді, а зверху викладаю голубці. За бажанням кинути пару лаврових листочків і залити голубці соусом.
4. Для соусу змішати воду, сметану, томатну пасту і трохи солі. Т. до рис я кладу сирий, то тушу їх довше. Включаю програму “тушкування” на 1,5 години. Приємного апетиту☺
Відео рецепт 👇