Як зробити смачний Угорський торт Добош класичний оригінальний в домашніх умовах рецепт простий 🤎 Сьогодні приготуємо смачний угорський торт ДОБОШ з простих інгредієнтів!
Інгредієнти
на торт 18 см
бісквіт
яйця 5 шт
цукор 135 р
ванільний екстракт 1 ч. л (ванільний цукор 10 г)
борошно 120 р
розтоплене вершкове масло 45 р
крем:
молоко 270 р
жовток 2 шт
цукор 80 г
кукурудзяний крохмаль 10 р
какао 20 р
темний шоколад 120 р
вершкове масло кімн. темп 160 р
карамель:
цукор 200 р
вода 50 г
просочення:
згущене молоко 15 р
40 г вода
Угорський торт Добош покроковий рецепт
1. Бісквіт.
Цукор, яйця і ваніль, збити міксером 10 хвилин. В кілька етапів просіяти борошно, додати масло і акуратно перемішати силіконової лопаткою. Випікати у формі 18 см при температурі 160 градусів близько 25-30 хвилин. Готовий бісквіт розрізати на 6 коржей.
Цукор, яйця і ваніль, збити міксером 10 хвилин. В кілька етапів просіяти борошно, додати масло і акуратно перемішати силіконової лопаткою. Випікати у формі 18 см при температурі 160 градусів близько 25-30 хвилин. Готовий бісквіт розрізати на 6 коржей.
2. Крем.
Змішати жовтки, цукор, крохмаль, какао, трохи молока від загальної кількості і перемішати. Решту молока до вести до кипіння і влити тонкою цівкою в жовткову суміш. Повернути масу в сотейник і на повільному вогні, при постійному помішуванні, довести до кипіння. Потім зняти з вогню заварний крем, додати шоколад і перемішати до його розчинення. крем накрити харчовою плівкою в контакт і остудити до кімнатної температури. Вершкове масло збити і потроху додати остиглий заварний крем.
Змішати жовтки, цукор, крохмаль, какао, трохи молока від загальної кількості і перемішати. Решту молока до вести до кипіння і влити тонкою цівкою в жовткову суміш. Повернути масу в сотейник і на повільному вогні, при постійному помішуванні, довести до кипіння. Потім зняти з вогню заварний крем, додати шоколад і перемішати до його розчинення. крем накрити харчовою плівкою в контакт і остудити до кімнатної температури. Вершкове масло збити і потроху додати остиглий заварний крем.
3. Карамель.
Цукор і воду поставити на повільний вогонь і уварити до бурштинового кольору. Стежити щоб карамель не пригоріла, інакше вона буде гірчити. Боки форми змастити олією, поставити її на силіконовий або тефлоновий килимок. На дно укласти один з коржів і зверху залити карамеллю. Розподілити її рівним шаром і почекати пару хвилин поки вона схопиться. Потім відокремити форму і нарізати теплу карамель ножем, змащеним олією маслом.
Цукор і воду поставити на повільний вогонь і уварити до бурштинового кольору. Стежити щоб карамель не пригоріла, інакше вона буде гірчити. Боки форми змастити олією, поставити її на силіконовий або тефлоновий килимок. На дно укласти один з коржів і зверху залити карамеллю. Розподілити її рівним шаром і почекати пару хвилин поки вона схопиться. Потім відокремити форму і нарізати теплу карамель ножем, змащеним олією маслом.
4. Збірка. Корж-пропитка-крем.
5. В разрезе.