Варення джем сливовий густий як мармелад на зиму в банках простий рецепт.
Інгредієнти
Слива -2кг
Цукор -1кг
Варення джем сливовий густий як мармелад на зиму покроковий рецепт
1. Сливу промити, видалити кісточку, ставимо на 30 хвилин на середній вогонь щоб зливу добре дала сік і стала мягкая.
2. Потім масу пробиваємо блендером можна перекрутити через м’ясорубку. Додаємо цукор, перемішуємо і ставимо на плиту вариться.
3. Уварюємо джем до загустіння близько 30 хвилин. Консистенція повинна бути не дуже густа. А то потім будете різати его.
4. У міру охолодження джем сильно густіє. Розливаємо джем в чисті банки і закатуємо. Зберігається отлично.
Відео рецепт 👇