З цих чудових фруктів джем виходить просто шикарний. Він густий, у міру солодкий. Як зробити Варення джем з нектаринів на зиму без кісточок густий простий рецепт домашній.
Інгредієнти
Нектарин – 1 кг
Цукровий пісок 0.5 кг.
Нектарини для такого джему можна брати і дуже стиглі і щільні. (можна додати щіпку ванілі)
Варення джем з нектаринів на зиму без кісточок густий покроковий рецепт
1. Добре помийте нектарини. Наріжте їх довільними шматочками, видаляючи кісточки. Складіть шматочки нектаринів і засипте цукровим піском. Дайте постояти, нехай трохи пустять сок.
2. Поставте каструлю на повільний вогонь. Після закипання, проварити 30 хвилин. Пюрируйте джем за допомогою блендера прямо в каструльці і варіть ще близько получаса.
3. Готовий джем густий, яскравий, дуже смачний і ароматний. Можна їсти відразу, як охолоне, а можна зберігати, розлив по стерильним баночках і закатав.