Варення джем з обліпихи на зиму без кісточок густе простий рецепт 🧡 Друзі, вам подобаються кисло-солодкі заготовки? Цей джем зовсім не нудотний і дуже смачний 😋
Інгредієнти
обліпиха — 1 кг.;
вода — 1,2 л.;
цукор — 1,2 кг;
сік лимона — 2 ст. л.
Варення джем з обліпихи на зиму без кісточок густе покроковий рецепт
1. Обліпиху перебираємо, прибираємо гілочки і промиваємо; Протираємо ягоди через сито або пробиваємо блендером;
2. В пюре додаємо цукор і доводимо до кипіння, варимо на невеликому вогні 30-40 хвилин;
3. Вимикаємо джем, додаємо лимонний сік і гарячим розливаємо по стерилізованим баночках, закатываем.