Варення з айви з горіхами і лимоном на зиму домашній рецепт простий. 💛🤎 Продовжимо кулінарну рубрику? Ви не проти? Тим більше, я вже давно обіцяла кинути цей рецептик. Залежно від сорти айви і ступеня її стиглості варення може вийти більш або менш кислим.
Свою айву (у нас на дачі росте) я зірвала в цьому році трохи раніше терміну і варення вийшло дуууже кисле. Знайшла вихід: відкриваючи баночку, перемішую варення з медом 🍯 (беру мед за смаком), виходить ще смачніше😋! Ну, не буду повторюватися і писати про корисність айви, це просто подарунок природи! Таке варення, та ще й з медом, можна є, як натуральне ліки для зміцнення иммунки 💪!
Свою айву (у нас на дачі росте) я зірвала в цьому році трохи раніше терміну і варення вийшло дуууже кисле. Знайшла вихід: відкриваючи баночку, перемішую варення з медом 🍯 (беру мед за смаком), виходить ще смачніше😋! Ну, не буду повторюватися і писати про корисність айви, це просто подарунок природи! Таке варення, та ще й з медом, можна є, як натуральне ліки для зміцнення иммунки 💪!
Інгредієнти
🔸️Айва очищена – 1 кг
🔸️Цукор – 1 кг
🔸️Вода – 0,5-1 склянку
🔸️Лимон – 1 шт
🔸️Ванільний цукор – за смаком
🔸️Горіхи (я брала фундук, мигдаль і кешью) – 100 г
Варення з айви з горіхами і лимоном на зиму покроковий рецепт
1. Айву вимити, розрізати на 4 частини, вирізати насіння і порізати шматочками. Зробити сироп: у каструлі довести до кипіння воду з цукром. У киплячий сироп викласти айву. Варити 5 хвилин. Зняти з вогню і залишити на 12 годин. Другий раз варення довести до кипіння і проварити 5 минут.
2. Знову остудити і залишити на 12 годин. Лимон помити. Натерти на дрібній тертці цедру. Порізати м’якоть на дрібні кубики, вибравши зернятка. Горіхи почистити, посушити на сковороді. Не дрібно подробить.
3. На третій раз варення довести до кипіння, покласти ванілін, подрібнені горіхи і лимон з цедрой.
4. Варити варення з айви до готовності 15-20 хвилин. Розлити гарячим по стерильним банкам.