Як зробити домашнє Варення з дині з лимоном на зиму дуже смачне простий рецепт.
Інгредієнти
Диня – 1 кг
Цукор – 700гр (пісок)
Лимон 1 шт
Варення з дині з лимоном на зиму дуже смачне покроковий рецепт
1. Диню миємо, видаляємо з насіння з прожилками і позбавляє від шкірки. М’якоть викладаємо на обробну дошку, шаткуємо середніми кубиками і відправляємо в глибоку посуд. Потім засипаємо цукровим піском, прикриваємо кришкою і протягом 3-4 годин наполягаємо при кімнатній температурі, періодично перемешивая.
2. Лимон промиваємо, сушимо, нарізаємо і витягуємо кісточки Диню ставимо на середній вогонь і зменшуємо його на маленький рівень, після того як закипить. Готуємо варення в два етапи тобто після закипання варимо 15 хв, періодично видаляючи з його поверхні шумівкою світлу пінку і ставимо в сторону, щоб повністю остыло.
3. Приблизно через пару годин повертаємо варення на плиту, додаємо лимон, знову доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин на маленькому вогні. Все варення готове. На смак воно виходить солодким з легкої кислинкой.