Варення з граната і горобини

З’єднуємо корисний фрукт і непопулярну ягоду під смачне варення!
Варення з граната і горобини простий рецепт.

Інгредієнти

гранати — 7 шт.;
ягоди горобини — 0,5 кг;
цукор — 600 гр.;
вода — 300 мл

Варення з граната і горобини покроковий рецепт

1. З 5 гранатів вичавлюємо сік за допомогою соковижималки для цитрусових або протираємо зерна через сито; Горобину і перебираємо промываем.
2. До соку граната додаємо воду і цукор, варимо 5 хвилин; Викладаємо в сироп ягоди і зернятка граната, проварюємо ще 5 хвилин; Вимикаємо вогонь і залишаємо на 10-12 годин;
3. По закінченні часу даємо покипіти 5 хвилин, далі розкладаємо в стерилізовані баночки і закрываем.
4. P. S. Щоб горобина не гірчила, збираємо її після заморозків. Якщо зібрали раніше — заморозьте і розморожуйте в гарячій воді, гіркота уйдет.