Варення з кавунових кірок з лимоном на зиму найпростіший рецепт, ВАРЕННЯ З ДИТИНСТВА 🍉 Ось таке варення з кавунових кірок, бабуся готувала кожен рік, одне з моїх улюблених. Шматочки виходять щільні, схожі на мармелад, а сироп з легким присмаком карамелі 😋 Обожнюю.
Інгредієнти
кавунові кірки – 1 кг
цукор – 800 гр
цедра 1 лимона
сік 1/2 лимона
ванільний цукор – 10 гр
гвоздика за бажанням
Варення з кавунових кірок з лимоном на зиму покроковий рецепт
1. З кавунових кірок зрізаємо зелену шкірку. Залиште частина червоної м’якоті, так варення красивіше. нарізаємо на невеликі шматочки (1-1,5 см). Кладемо в глибоку миску і засипаємо сахаром.
2. Залишаємо на 1,5-2 години, кавун пустить свій сік. Переливаємо кавунову масу в каструлю, ставимо на плиту. Після закипання зменшуємо вогонь до маленького.
3. Варимо до тих пір, поки кавунові скоринки не стануть прозорими (1 – 1,5 години). вимикаємо вогонь, даємо охолонути, додаємо сік лимона, цедру, ванільний цукор і варимо ще 20 минут.
4. Стерилізуємо банки і розливаємо варення. З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 4 баночки варення: 3 шт по 250 мл, 1 шт – 350 мл Приємного аппетита.
Відео рецепт 👇