Варення з полуниці пятихвилинка на зиму з цілими ягодами

Як варити Варення з полуниці п’ятихвилинка на зиму з цілими ягодами домашнє простий рецепт.

Інгредієнти

Полуниця 1 кг.
Цукор 1 кг

Варення з полуниці п’ятихвилинка на зиму з цілими ягодами покроковий рецепт

1. Полуницю замочити в холодній воді на 20 хвилин – весь бруд і пісок залишаться на дні, або помити кожну ягоду під проточною водою акуратно, покласти на паперові рушники, а після висихання відрізати і прибрати плодоножки.
2. Обов’язково після промивки, а не під час, тому що тоді ягода воду в себе візьме. В емальовану каструлю покласти на все дно полуницю, на неї засипати цукор, потім знову полуницю і цукор зверху, залишити на 4-5 годин, щоб ягода сік дала.
3. Далі ставимо каструлю на маленький вогонь і чекаємо, коли почне кипіти. Чекаємо 5 хвилин і прибираємо до повного охолодження. Потім знову ставимо на маленький вогонь і чекаємо, коли закипить і так ще раз, можна ще 3 рази, але тоді воно буде гуще.