Вареники з вишнею замороженої з тестом на воді

Вареники з вишнею замороженої з тестом на воді простий рецепт. Пригадується відразу величезна булавка, яку бабуся називала чомусь «циганської» і крапелька на кінчику її носа, коли вона старанно діставала цією шпилькою з вишні кісточки. Морозилка у нас була мізерна, в магазинах ще напівфабрикатів не було, тому вареники з вишнями означали одне – за вікном літо в Одесі ! Мирне літо в Одесі.

Інгредієнти

Тісто:
650 гр борошна
300 мл окропу
1 яйце
щіпка солі
3 ст л рослинного масла (я додаю оливкову)

Начинка і соус:
на таку кількість тіста знадобиться 600 гр вишні без кісточок, у мене заморожена в пакетах, тому що ех, але в Європі зовсім не люблять і не продають свіжу вишню
крохмаль
цукрова пудра
50 гр вершкового масла
5 ст л коричневого цукру

Вареники з вишнею замороженої з тестом на воді покроковий рецепт

1. Замісити тісто, спочатку додавши яйце, потім окріп і в кінці масло. Місити, поки не перестане липнути. Розділити на дві частини, загорнути в плівку, одну частину відправити в холодильник, з другої можна відразу працювати. Розкачати тонко і з діаметром 5 см видавити кружечки. Тоді вийдуть вареники на 1 вишенку.
2. Вишню пересипати крохмалем з цукровою пудрою 1:1, щоб не текла і не бруднила. Чесно сказати, я б і свіжу подморозила (хто б прислав ящичок з Привозу), так вона дуже добре тримає форму вареника при ліпленні. Готові вареники по мірі ліплення частинами прибирати в морозильник, щоб не потекла вишня.
3. Катаю тісто я теж частинами (від половини беру половину), щоб вдавлені кружечки не сохли, щоб тісто не тріскалося при ліпленні. Решту вишню викласти на сковороду, додати масло і цукор, поставити на повільний вогонь у невеликій сковороді або сотейники.
4. Дати маслу і цукру розтанути, а потім соусу покипіти пару хвилин до загустіння, крохмаль на вишні зробить свою справу. Кидати в киплячу воду, варити 3 хв, якщо вже полежали добу в морозилці – 5.