А-ЛЯ ВАТРУШКА З СЛИВОВОЇ НАЧИНКОЮ. Смачне здобне тісто, соковита начинка, рум’яна хрустка крихта… Це все про ці а-ля ватрушечках. Як зробити Ватрушка булочки зі сливами рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
Тісто:
150 мл молока
100 г цукру
10 г ван. цукру
75 г сл. масла
2 яйця (1 жовток залишити на мастило)
20 г пресів. дріжджів
0,5 ч. л. солі
450-470 г просіяного борошна(+/-)
Начинка:
500-600 г сливи б/кісточки
150 г цукру (за смаком!!!)
крохмаль кукурудзяний 30 м
Ватрушка булочки зі сливами покроковий рецепт
1. Крихта: 30 г сл. масла +30 г цукру розтерла ложечкою+1 ч. л. ван. цукру+ 40-50 г борошна перемішала в крихту (прибрала в холодильник до призначення). Всі продукти, в т. ч. і начинка, кімнатної tº. ⠀
2. Опара: в молоці (38ºС) розпустила дріжджі з 1 ч. л. цукру (із заг. к-сті), додала 4 ст. л. борошна (із заг. к-сті), перемішала до однорідності, прибрала під плівку на підйом. ⠀ Перемішала яйця, сіль, цукор, ван. цукор, масло, поєднала з готової опарою, перемішала до однородности.
3. Додала борошно (не всю відразу, залишаю пару ложок). Перемішала ложкою. На стіл висипала решту борошна, замісила тісто (7хв). Тісто виклала в змащену раст. маслом ємність, прибрала під плівку на подъем.
4. Через хвилин 40 зробила обминку, прибрала на підйом. Тісто, що підійшло подкатала в рулет, розділила на 11 частин. Кожну подкатала в кульку, залишила під плівкою на 10 хв. Кулька розкрутила в коржик (не тонко), виклала на деко застелений, дала час підійти під пленкой.
5. Дно склянки обмакнула в борошно, по середині коржі зробила поглиблення. Після ще раз пройшлася склянкою, щоб розширити углубление.
6. Потім виклала в нього начинку, краї змастила розведеним жовтком з 2 ч. л. води і щедро засипала все крихтою ⠀ Випікала при t 180 ° С ≈ 15 хв. Дивіться по своїй духовці!
7. СЛИВОВА НАЧИНКА:
Посуд має бути з товстим дном. У сковороду виклала сливу, засипала половиною цукру, перемішала, дала трохи постояти, щоб пустила сік. ⠀ Цукор, що залишився перемішала з крохмалем. ⠀ Поставила Сковороду на повільний вогонь, щоб зливу рівномірно прогрілася, дала сік (при цьому помішуючи).
Посуд має бути з товстим дном. У сковороду виклала сливу, засипала половиною цукру, перемішала, дала трохи постояти, щоб пустила сік. ⠀ Цукор, що залишився перемішала з крохмалем. ⠀ Поставила Сковороду на повільний вогонь, щоб зливу рівномірно прогрілася, дала сік (при цьому помішуючи).
8. Як почалося легке кипіння, прибрала з вогню, додала цукор з крохмалем, перемішала. ⠀ Сковороду повернула на повільний вогонь, періодично помішуючи довела масу до кипіння. Проварила 1 хвилину, постійно помішуючи. В процесі маса почне густіти. Начинку остудила накривши плівкою в контакт.