Ватрушки на дріжджах з сиром

Як смачно зробити Ватрушки на дріжджах з сиром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ще один улюблений олдскульний десерт, щоб зібрати всіх і наповнити будинок затишком☺️ Так і вапще…тісто – це такий антистрес від усього🤭 Плюс запах опари, борошно по всій кухні🤣🤣🤣і тут відразу у мене починає сіпатися око, коли діти починають кричати: «мамо, ми тобі допоможемо»🤣🤣🤣 Хоч ти з кухні біжи, бо мука буде скрізь😅🤯
Тому, поки сплять, рано вранці спритно замутити тісто і вже разом катати кульки для майбутніх ватрушок🥰 Мої ватрушки з сиром, ви ж можете зробити сметанники, що більше любите😉 З цієї кількості виходить 16 невеликих булочок, тому зберігаємо, ставимо ♥️ і, звичайно ж, готуємо.

Інгредієнти

▪️350-380гр борошна
▪️200мл теплого молока
▪️60гр цукру
▪️7g сухих дріжджів
▪️1 яйце
▪️70гр вершкового масла
▪️щіпка солі

Для начинки:
▪️180гр сиру
▪️50гр цукру
▪️1 яйце
▪️50гр сметани
▪️ванілін

Ватрушки на дріжджах з сиром покроковий рецепт

1. Робимо опару. Тепле молоко (температури тіла) з’єднати з 1ч.л цукру, дріжджами, 2ст.л борошна – все беремо з загального обсягу. Перемішати і залишити на 15 хвилин. У чаші міксера з’єднати м’яке вершкове масло, цукор, що залишився, сіль, яйце і добре перемешать.

2. З’єднуємо опару з масляною сумішшю, додаємо 300гр борошна і далі порціями решту. Замішуємо тісто. Накриваємо плівкою і залишаємо на 1,5-2 години для підйому. Розділити на 16 Кульок, накрити рушником і залишити ще на 30 минут.

3. Робимо начинку – все інгредієнти з’єднати і добре розмішати. Тепер продавлюємо в кульках центр склянкою і заливаємо туди начинку. Кожну булочку змастити яйцем. Відправити в духовку при 180С приблизно на 20 хвилин Готові плюшки/ватрушки посипати цукровою пудрой.