Ватрушки з чорницею з дріжджового тіста в духовці

Як приготувати смачні Ватрушки з чорницею з дріжджового тіста в духовці рецепт простий. Речей же зараз менше буде, так? – запитав наївний чоловік, не бачачи ще віртуозно заховані банки грибів, відра ягід і натовпу замороженої риби. Ну а як інакше? Мамі треба відвезти? Треба! А подрузі з 6 дітьми? Це ж взагалі не подарунки, а гуманітарна допомога)
І ось ми знову запихаємо повний багажник речей, притримуючи їх могутньої грудьми, і приговариваем: «хоч би багажник закрився, а там будь що буде, якось доїдемо». Загалом, закінчився наш відпустку посеред чарівного лісу на березі озера, в сториз ще можна збігати подивитися на цю красу. Ну а з мене обіцяний рецепт булочок з чорницею😍

Інгредієнти

✔️180 гр.молока
✔️70 гр.цукру
✔️15 гр.свіжих дріжджів
✔️1 яйце
✔️350 гр борошна + для подпыления столу
✔️40 гр.м’якого вершкового масла
+
✔️40 гр.молока
✔️30 гр.маку

Для начинки:
✔️400-450 гр.чорниці
✔️200 гр.цукру
✔️2 ст. л. кукурудзи, п.крохмалю

Ватрушки з чорницею з дріжджового тіста в духовці покроковий рецепт

1. Мак висипати в молоко (40 гр). Довести до кипіння, прокип’ятити кілька хвилин, весь час помішуючи. Зняти з вогню і залишити на 15 хв. Тепле молоко (180 гр), цукор і дріжджі, ретельно перемішати. Додати замочений мак, яйце, розмішати і почати частинами всипати борошно, щоразу перемішуючи. В самому кінці додати м’яке масло.

2. Замісити тісто (подпылять стіл борошном за необхідності). Покласти тісто в змащену олією чашу, накрити і прибрати в тепле місце на годину-півтора. Розділити тісто на 16 частин (простіше кожну частину ділити на 2, тобто спочатку все тісто разрезаете на 2 шматочки, потім кожну половину знову на 2 частини і т д – так отримаєте однакові булочки).
3. З кожної сформувати круглу коржик, а далі сформувати майбутні ватрушки, старанно вдавлюючи центр і залишаючи бортики. Залишити на 15 хв, потім перед тим як класти начинку, ще раз пройтися по центру, т до він встигне піднятися. Розігріти духовку до 180 гр. Черничку змішати з цукром і крохмалем (звичайно ж, можна використовувати і інші ягоди, наприклад, малину, брусницю).

4. Викласти в центр булочок ягоди. Розмішати жовток з 1 ст. л. молока, змастити булочки і відправити випікатися в духовку до красивого золотистого кольору (~20 хв). Дати трохи остудитися і можна налетать.

Відео рецепт 👇