Як зробити Веганські пончики берлинеры в домашніх умовах рецепт простий. Без яєць і лактози.
Інгредієнти
Для тесту:
Пшеничне борошно – 275г
Рослинна молоко – 125г
Рослинне масло – 40г
Коричневий цукор (на вибір) – 50г
Сухі активні дріжджі – 11г
Кукурудзяний крохмаль – 25г
Яблучне пюре – 100г
Ваніль – опціонально
Кориця – опціонально
Сіль – щіпка.
Начинка:
джемом або конфі, ганашем або заварним кремом 🙌🏻
Веганські пончики берлинеры в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Для початку робимо опару з дріжджів, 10г цукру (1ст. л) та молока (40С), добре розмішуємо, накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце на 10 хвилин. Якщо опара піднялася добре, продовжуємо працювати, якщо майже не піднялася, значить дріжджі зіпсовані, робіть заново з новими. Частіше міксера з насадкою «гак» або та ж насадка в ручному міксері, змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, сіль, ваніль, цукор, крохмаль, корицу.
2. Домішуємо опару, рослинне масло і пюре. Протягом 4-5 хвилин замішуємо тісто, потім накриваємо чашу плівкою, прибираємо на 1 годину в тепле місце. Розкачуємо кульки, викладаємо на змащений маслом пергамент. Накриваємо плівкою і залишаємо ще на 30 минут.
3. Розігріваємо олію в сотейнику з товстим дном, кожен пончик обсмажуємо до легкого рум’янцю з 2х сторін, викладаємо на пергамент, потім обвалюємо в частіше з цукром і корицею, кладемо на деко, застелене пергаментом і випікаємо хвилин 10-15 при 160-170С режим верх-низ. Остуджуємо і начиняємо джемом або конфі, ганашем або заварним кремом 🙌🏻