Вершкові квадратики з малиною в духовці рецепт простий. Мені останнім часом дуже подобається робити десерти у формі невеликих квадратиків, виходить естетично і апетитно. Сьогодні хочу показати вам рецепт і відео приготування одного з моїх улюблених варіантів.
Ідеально для тих, кому хочеться ніжного і вершкового чізкейку з ягодами, але не хочеться морочитися з приготуванням традиційного десерту, тобто з водяною лазнею і дуже тривалої технологією охолодження, якої необхідно дотримуватися, що торт не тріснув.
Тут все максимально просто, а виходить ідеально👌🏻. Все готується дуже швидко і просто, в наступному пості, разом з рецептом дам всі докладні коментарі та рекомендації. Якщо питайте)
Ідеально для тих, кому хочеться ніжного і вершкового чізкейку з ягодами, але не хочеться морочитися з приготуванням традиційного десерту, тобто з водяною лазнею і дуже тривалої технологією охолодження, якої необхідно дотримуватися, що торт не тріснув.
Тут все максимально просто, а виходить ідеально👌🏻. Все готується дуже швидко і просто, в наступному пості, разом з рецептом дам всі докладні коментарі та рекомендації. Якщо питайте)
Інгредієнти
Борошно 150 гр. + 20 гр. у вершковий шар
Вершкове масло 75 гр.
Лайм 1 шт.
Щіпка солі
Розпушувач 1/2 чл.
Цукрова пудра 30 гр. + 75 гр.
Вершковий сир 350 гр.
Сметана 100 гр.
Яйця 2 шт.
Малина 150 гр. (У мене заморожена)
Мигдальні пелюстки 50 гр.
Вершкові квадратики з малиною покроковий рецепт
1. Борошно пересипте в миску, додайте в неї кубики охолодженого масла, щіпку солі, розпушувач і натріть цедру половини лайма. Руками швидко перетріть масу, вона повинна вийти розсипчастим та нагадувати «хлібні крихти». Потім додайте 30 гр. пудри і швидко перемішайте пальцями. На цьому етапі так само можна додати в тісто трохи ванільного цукру (я хотіла додати, але потім не стала).
2. Пересипте тісто у форму (розмір 20 на 20 підійде) і добре утрамбуйте руками. Поки відставте в сторону. Зайдемся начинкою. Вершковий сир, сметану, яйця, що залишилася пудру, борошно, цедру і сік половини лайма покладіть в миску. Збийте блендером до однородности.
3. Краще використовувати занурювальний, але я свій щось з моменту переїзду знайти не можу, тому використовувала віночок. Перекладіть начинку на тісто, розподіліть по поверхні, зверху розкладіть ягоди (не розморожуючи). Посипати мигдалевими пелюстками (якщо їх у вас немає, не додаєте).
4. Все, тепер випікаємо при 160 ° С близько 40 хвилин. Готового десерту дайте повністю охолонути і краще перед подачею хоча б пару годин потримати в холодильнику. P. S. Малину можна замінити на інші солодкі ягоди, як заморожені так і свіжі. Лайм можна замінити лимоном або взагалі не добавлять.
Відео рецепт 👇