Дуже ніжний, повітряний, вершковий десерт тірамісу без додавання сирих яєць! Можна приготувати буквально за 10 хвилин.
Інгредієнти
(у мене невелика форма 20*15):
180гр маскарпоне
250гр вершків 33%
60гр цукрової пудри
печиво савоярді⠀
Вершковий десерт тірамісу без яєць покроковий рецепт
1. Спочатку збиваємо на мінімальній швидкості міксера маскарпоне до однорідності і розм’якшення буквально хвилинку, щоб не було грудочок. Макскарпоне дуже легко перевзбить, тому довго не збивати нужно.
2. Додаємо цукрову пудру і вершки і збиваємо до об’єднань, а також нотаріату. Ви відчуєте, коли крем не стане рідким, а таким трохи щільним і повітряним. Це означає, що вершки взбились і крем готовий, більше збиватися не потрібно. ⠀
3. Збірка:
1. Зварити 1 склянку кави будь-яким зручним способом, охолодити. За бажанням можна додати пару столових ложок алкоголю.
3. Дно форми трохи змастити кремом.
4. Печиво на кілька секунд опустити в каву і відразу дістати. Якщо довго тримати в каві, то печеньки можуть сильно размочиться, будьте уважні.
5. Викладаємо шар печива, потім покриваємо кремом.
6. Повторюємо те ж саме з другим шаром печива і крему.
7. Прибираємо в холодильник настоюватися на кілька годин. Я завжди прибираю на ніч.
8. Перед подачею зверху щедро присипаємо какао. Важливо вибрати якісне насичене какао, від цього багато залежить. ⠀
1. Зварити 1 склянку кави будь-яким зручним способом, охолодити. За бажанням можна додати пару столових ложок алкоголю.
3. Дно форми трохи змастити кремом.
4. Печиво на кілька секунд опустити в каву і відразу дістати. Якщо довго тримати в каві, то печеньки можуть сильно размочиться, будьте уважні.
5. Викладаємо шар печива, потім покриваємо кремом.
6. Повторюємо те ж саме з другим шаром печива і крему.
7. Прибираємо в холодильник настоюватися на кілька годин. Я завжди прибираю на ніч.
8. Перед подачею зверху щедро присипаємо какао. Важливо вибрати якісне насичене какао, від цього багато залежить. ⠀
Відео рецепт 👇