Вершковий каррі удон з куркою та картоплею

Вершковий каррі удон з куркою та картоплею простий рецепт. Білий каррі удон, ще одна варіація всіма улюбленої локшини, яка покривається зверху, чимось на зразок вершків, картопляного мусу або вершкового пюре.

Інгредієнти

Нижче напишу два варіанти покриття:

Для тих, хто дружить з вершками і може їх збити в густий крем:
– Вершки для збивання – 200 мл
– Картопля – 1 шт середня

Або робимо вершкове картопляне пюре:
– Вершки жирні 4 ст. л
– Картопля – 2 шт

Для каррі удона:
– Удон – 2 порції
– Філе стегна – 1 шт
– Цибулю – 1 шт невелика
– Морква – 1/2
– Каррі – 2 кубика
– Даші, або курячий бульйон або вода – 500 мл

Вершковий каррі удон з куркою та картоплею покроковий рецепт

1. Густий крем:
Картоплю відварюємо, робимо пюре і протираємо через сито, холодні вершки збиваємо в густий крем, додаємо картоплю і перемешиваем.
2. Вершкове картопляне пюре:
Картоплю відварюємо, робимо пюре, протираємо через сито, додаємо вершки і перемешиваем.

3. Для каррі удона:
– Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і пасеруємо на вершковому маслі
– Додаємо моркву пасеруємо пару хвилин додаємо дрібно нарізану курку
– Коли курка поміняє колір, заливаємо бульйоном
– Доводимо до кипіння, і розводимо каррі, готуємо на повільному вогні до загусання
– Відварюємо удон
– Додаємо його до каррі і перемішуємо
– Кладемо каррі удон в миску і покриваємо зверху вершковим пюре.

Відео рецепт 👇