Відкритий пиріг з пісочного тіста з ягодами

Як смачно зробити Відкритий пиріг з пісочного тіста з ягодами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дуже смачні квадратики з ягідною начинкою. Готувати супер швидко, ягоди можуть бути будь-які за вашим смаком

Інгредієнти

110 г вершкового масла
100 г цукру
200 р борошна
1/2 ч. л. розпушувача
1/2 яйця (яйце розбити в миску, перемішати і додати в тісто половину)

230 г заморожених ягід (не розморожувати)
60 г цукру
1 ст. л кукурудзяного крохмалю
(щіпка меленого кардамону і мигдальні пелюстки за бажанням)

Відкритий пиріг з пісочного тіста з ягодами покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки вистелити пергаментом. Змішати борошно, цукор, розпушувач, додати холодне вершкове масло кубиками і перетерти руками або за допомогою насадки-весло в дрібну крихту, додати половину яйця і знову перемішати, не домагаючись однорідності, тісто схоже на вологі крошки.
2. Всипати в форму 2/3 крихт, утрамбувати. Ягоди не розморожуючи змішати з цукром і крохмалем (я додала ще мелений кардамон), розподілити по шару теста.
3. Зверху посипати крихтами, що залишилися (я додала ще жменю мигдалевих пелюсток). Випікати при 180С близько 30-40 хвилин, до золотистого кольору. Остудити і розрізати на квадратики.