Як смачно зробити вірменська Толма з капустою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. – Блюдо вірменського новорічного столу – вірменська Толма або долма з капустою. По цьому рецепту виходить неймовірно смачно, обов’язково спробуйте
Інгредієнти
Для фаршу:
Фарш-500 г(у мене була яловичина +свинина)
Червоний перець мелений – 0,5 год/л
Чорний перець мелений – 0,5 чайної ложки
Насіння коріандру
Сіль – 1 чайна ложечка без гірки
Цибуля середнього розміру – 2-3 шт
Капуста середня – 1 шт.
Рис – 150 грам
Зелень кінза
Сушений базилік
Соус:
Цибуля 2 шт
Помідори 2 шт
Томатна паста-2 ст/л
Аджика-2 ч/л
Болгарський перець-2 шт
Томатний сік-100 мл
Рослинне масло-40 мл
вірменська Толма з капустою покроковий рецепт
1. Замочуємо рис на 15 хвилин. Далі – капусту відварюємо 15 хв в кип’яченій воді для того, щоб вона стала м’якою і не зламалася при скачуванні голубців. Потім охолоджуємо і відриваємо листя капусты.
2. У фарш додаємо всі зазначені інструменти і добре перемішаємо, виходить дуже ароматна начинка. Потім готуємо підливу: цибулю ріжемо півкільцями. Рослинна олія прогріваємо і додаємо цибулю, 2-3 хвилин посмажимо , потім додаємо перчики, помідори, томатна паста, аджику і всі разом тушкуємо на пару минут.
3. В кінці додаємо томатний сік і готова наша смачна підлива. Далі, беремо остиглі листя капусти, кладемо наш фарш і закатуємо толму.(весь процес показала на відео). 1 ряд толму, потім підливу, толму-підливу і так до кінця. зверху заливаємо трішки води, кладемо тарілку, закриємо кришкою і викладемо на вогонь. Варимо до готовності і весь під’їзд пахне ароматної толмой.