Це найшвидша і найсмачніша Гата який я пробувала. Готуватися за лічені хвилини, просто потрібно листкове тісто👌 Вірменське печиво гата з листкового тіста простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
Листове тесту (бездріжджове)
Хориз (начинка)
120 г вершкове масло
150 г цукру
250 г борошна
Ванілін
Жовток для змащування
Білок для змащування під хориз
Вірменське печиво гата з листкового тіста покроковий рецепт
1. В миску Всипаємо борошно цукор і ванілін , все добре перемішати. Масло порубати ножем, додати сухі інгредієнти. Масло перетерти з сухими інгредієнтами в дрібну крихту. можна робити так, як я показала на відео, все рівно в кінці виходить однакова маса 👌
2. Далі, скачуємо тісто тонкий пласт , викладемо хориз (начинку) і рівно розподіляємо. Згорнути тісто з крихтою в плоский рулет. Краї рулету скріпити. Злегка розкачати рулет скалкой.
3. Нарізати рулет рифленим ножем, навскоси. Ширина – приблизно 7-8 див. Деко застелити і викласти гату на деко. Потім змащуємо яйцем і відправляємо в духовку при 180 градусів. виходить дуже смачна і розсипчаста Гата.
Відео рецепт 👇