Вірменські листкові гата печива на сметані простий рецепт в духовці. На будь-якому вірменському святковому столі, ви завжди побачите це ласощі 👌🏻
Інгредієнти
Вірменське печиво “Гата”:
• Масло вершкове — 250 г
• Борошно пшеничне / Борошно (стакан 200 гр.) — 3 ст.
• Сметана — 250 гр.
• Яйце куряче — 3 жовтки ( білок залишаємо )
• Ванільний цукор
• Сода – 1 ч. л.
• Сіль — 1 щепот.
Для начинки:
Борошно – 300 гр.
цукор – 350 гр.
Вершкове масло – 200 гр.
Ванілін
Вірменські листкові гата печива на сметані покроковий рецепт
1. Насипаємо борошно та на дрібній тертці натираємо холодне масло, далі додаємо жовтки (гарненько змішуємо), ванилин.
2. Сметану (гаш.содою) і замішуємо м’яке тісто, ставимо тісто на 1-2 години в холодильник, потім ділимо тісто на 2 частини і формуємо все як на відео 👌🏻
3. Спосіб приготування начинки: Борошно і масло перетираємо на дрібній тертці до стану крошки.
4. Далі додаємо цукор і ванілін і перетираємо все в крихту і ставимо на 30 хвилин у холодильник і збираємо нашу Гату!
Відео рецепт 👇