Як приготувати Вірменський імам баялды з баклажанів на зиму в банках найсмачніший рецепт. Нехай кожна мить вашого життя буде наповнений радістю. Хай щастя буде постійним гостем у вашому житті. 💋 А у нас сьогодні з вами дуже смачна ікра. Я вам показувала, як його готувати на кожен день. Сьогодні покажу, як його закривати на зиму. Взимку відкриєте, посыпете свіжою зеленню і буде дуже смачно 🥰
Інгредієнти
4,5 кг баклажан
2, 5 кг помідор
2 кг зеленого болгарського перцю
1 кг ріпчастої цибулі
сіль за смаком
Вірменський імам баялды з баклажанів на зиму в банках покроковий рецепт
1. Баклажани нарізаємо як на відео, можна кругленько і не тонко і замочуємо в підсоленій воді 10 хвилин. Обсмажуємо на рослинному маслі з двох сторін, але сильно не треба. Ми будемо стерилізувати, щоб в кашу не перетворити. Викладаємо на паперовий рушник На тому ж маслі обсмажуємо нарізану перець 3 минуты.
2. Додаємо сіль за смаком Якщо масло недостатньо, потрібно додати небагато. Викладаємо в інший посуд На тій же сковороді обсмажуємо нарізану півкільцями ріпчасту цибулю до злегка золотистого кольору додаємо очищені від шкірки і нарізані помідори і сіль по вкусу.
3. І трохи тушкуємо. Гасити багато не треба, щоб сік не випарувався. А тепер заповнюємо банки по черзі помідори, баклажани і перець. Після того, як банки заповнили, ножем проходимо по боках, що сік помідор рівномірно розподілився по банке.
4. Накриваємо кришкою. Стерилізуємо, як закипить рівно 30 хвилин, закриваємо банки, перевертаємо, накриваємо і даємо повністю охолонути. Наша закрутка готова.
Відео рецепт 👇